Robeco: Ergste voorbij voor aandelen opkomende markten

Robeco: Ergste voorbij voor aandelen opkomende markten

Emerging Markets Coronacrisis
Colombia.jpg

De coronacrisis verspreidde zich sneller over de wereld dan bijvoorbeeld de kredietcrisis, maar voor opkomende markten was de koersval vooralsnog geringer. Aandelenbeleggers van Robeco geloven dat het ergste voorbij is en blikken verder vooruit.

In een update op de Robeco-site, schrijven Fabiana Fedeli, global head of Fundamental Equities, en Jan de Bruijn, client portfolio manager, dat ze denken voor een aantal opkomende markten de grootste koersdalingen nu wel te hebben gezien. Daarnaast wijzen ze erop dat de structurele factoren die op lange termijn de economische groei in opkomende markten stimuleren, nog steeds aanwezig zijn.

Fedeli en De Bruin merken op dat sinds het begin van de coronacrisis zo’n $45 miljard aan buitenlandse beleggingen in opkomende markten van de hand zijn gedaan. Daarmee was de uitverkoop groter en sneller dan die ten tijde van de financiële crisis, ruim tien jaar geleden.

De Robeco-beleggers wijzen verder op landen met specifieke risico’s. Zo reageerden Brazilië en Mexico traag op de virusuitbraak en zijn landen als India minder goed in staat om de virusverspreiding te beheersen. Maar over het algemeen zien Fedeli en De Bruin aandelen met goede lange-termijnvooruitzichten nu als aantrekkelijk gewaardeerd.