CFA Society VBA Netherlands: Nieuwe certificering voor ESG-beleggen

CFA Society VBA Netherlands: Nieuwe certificering voor ESG-beleggen

ESG
Duurzaam beleggen.jpg
  • Dit certificaat biedt na de invoering in het Verenigd Koninkrijk in december 2019 formele certificering voor de bekwaamheid in ESG beleggen en is beschikbaar voor iedere beleggingsprofessional.
  • Beleggingsprofessionals van 60 bedrijven namen deel aan de pilot
  • Meer dan 1500 beleggingsprofessionals hebben zich in de UK al aangemeld om het examen af te leggen
  • Het programma is een belangrijke toevoeging aan het brede scala aan opleidingen dat de Nederlandse beroepsvereniging al te bieden heeft

De certificering voor ESG beleggen werd in december 2019 gelanceerd door CFA Society UK. Het certificaat is geïntroduceerd om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar ESG-kennis en -vaardigheden in de beleggingsindustrie en ziet nu al een hoge mate van acceptatie.

CFA Society VBA Netherlands is een samenwerkingsverband aangegaan met CFA Society UK om het programma vanaf april 2020 ook beschikbaar te maken in Nederland.

In het Verenigd Koninkrijk hebben zich in de afgelopen drie maanden meer dan 1500 kandidaten aangemeld om het opleidingsprogramma te doorlopen. De introductie volgde op een succesvol pilotprogramma in september 2019. Deelnemers aan het pilotprogramma – velen senior professionals - vertegenwoordigden een breed spectrum van de beroepsgroep, waaronder vermogensbeheerders, consultants en pensioenuitvoerders.

Een deelnemer aan het pilotprogramma zegt: "De inhoud is breed genoeg om deze toegankelijk te maken voor beginnende ESG beleggers, terwijl ook de onderwerpen voldoende gedetailleerd worden behandeld om de kennis van de mensen met meer ervaring in het ESG domein te vergroten".

Anne-Marie Munnik, RBA, directeur van CFA Society VBA Netherlands zegt: “Met het CFA UK Certificate in ESG Investing, kunnen wij vanaf vandaag een programma bieden waarmee beleggingsprofessionals in Nederland hun bekwaamheid in en kennis van ESG beleggen aantoonbaar kunnen maken. In de huidige  tijdsgeest is geen rekening houden met ESG factoren in een beleggingsportefeuille, eigenlijk geen optie meer. Het programma is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van de vereniging en wordt aangeboden in de Engelse taal.”

Ga voor meer informatie over het programma en registratie naar de website. Naast de CFA Institute en VBA opleidingsprogramma’s biedt de Nederlandse vereniging sinds januari van dit jaar ook een ‘MiFID II stay compliant program’ aan gericht op de institutionele sector. Hiermee kan vakbekwaamheid up-to date worden gehouden en is het voldoen aan de MiFID II regels gewaarborgd.