SSGA-SPDR lanceert S&P Emerging Markets Dividend Aristocrats UCITS ETF

SSGA-SPDR lanceert S&P Emerging Markets Dividend Aristocrats UCITS ETF

Emerging Markets Asset Management
Wereld4.jpg

State Street Global Advisor SPDR is verheugd aan te kondigen dat de Dividend Aristocrats-familie sinds 10 februari 2020 is uitgebreid met een nieuwe Emerging Markets exposure: de SPDR S&P Emerging Markets Dividend Aristocrats UCITS ETF. De S&P Dividend Aristocrats zijn geselecteerd uit een gediversifieerd aanbod van kwaliteitsbedrijven die regelmatig dividend in contanten uitkeren, waarbij dividendgroei wordt gecombineerd met dividendrendement, om beleggers te helpen in een onzekere omgeving een meer defensieve positie in te nemen.

Philippe Roset, Hoofd State Street SPDR ETF’s Nederland: ‘Ons aanbod van Dividend Aristocrats ETF's heeft in 2019 een sterke instroom gekend en we zijn verheugd dat we deze beproefde methodologie nu ook kunnen aanbieden voor aandelen uit de opkomende markten. De kwaliteitsfactor werkt goed in een marktomgeving met een verhoogde volatiliteit.’