APG: Vastrentende strategie in China in samenwerking met E Fund

APG: Vastrentende strategie in China in samenwerking met E Fund

Equity Pensionfunds China
China.jpg

Pensioenbelegger APG lanceert een vastrentende strategie in China, samen met partner E Fund, de grootste fondsbeheerder in China. Dit is de eerste vastrentende strategie in China waarin het beleid voor verantwoord beleggen van APG's pensioenfondsklanten volledig is geïntegreerd. Doel is om de investeringen die bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties te vergroten.

Sandor Steverink, Head of Treasuries bij APG: “Als pensioenbelegger zijn we altijd op zoek naar aantrekkelijke beleggingen die stabiele, lange termijn rendementen opleveren voor onze pensioenfondsklanten en hun deelnemers. In de huidige, lage rente omgeving verwelkomen we beleggingen met zowel solide rendementen als relatief lage risicoprofielen. Nu de Chinese markt steeds meer wordt opengesteld voor internationale investeerders, biedt dit goede mogelijkheden voor ons. Met de ontwikkeling van deze beleggingsstrategie samen met onze partner E Fund, onze beleggingsadviseur voor deze strategie, vergroten we ons beleggingsuniversum in een belangrijke markt. ”

Jian Hu, directeur van vastrentende waarden bij E Fund: “We zijn verheugd om onze samenwerking met APG verder te ontwikkelen door de lancering van deze strategie. De Chinese obligatiemarkt moet meer ontwikkelde principes en regels van ontwikkelde markten leren kennen en implementeren. Verantwoord beleggen is nog steeds een relatief nieuw in China en de overheid moedigt initiatieven zoals deze aan. E Fund is toonaangevend op het gebied van vastrentende investeringen en we zijn volledig voorbereid op de integratie van verantwoorde beleggen op verschillende aspecten, waaronder de organisatiestructuur, het investeringsbeleid en het onderzoeksproces. Wij geloven dat wat we hier doen een aanzienlijke impact zal hebben op institutionele beleggers in onze markt. "

De China Fixed Income-portfolio managers en credit research analisten van APG zullen nauw samenwerken met de Fixed Income-analisten en experts van E Fund. E Fund zal ook het engagementproces ten opzichte van uitgevers van obligaties en andere marktpartijen ondersteunen en zijn netwerk beschikbaar stellen voor nieuwe kansen en nieuwe relaties die relevant zijn voor het succes van deze strategie.

APG kondigt ook de oprichting van satellietkantoren in Shanghai en Beijing aan voor de ondersteuning van de uitvoering van deze beleggingsstrategie. Sandor Steverink hierover: “Om deze strategie met succes uit te voeren, moeten we met fysiek aanwezig zijn in China. Door onze eigen kantoorlocaties in China, kunnen we nauw samenwerken met onze partner E Fund, waarvan het vastrentende beleggingsteam dichtbij in Beijing zijn gevestigd. Het opzetten van lokale kantoren benadrukt ook onze lange termijn visie op China en deze beleggingsstrategie.”

De Chinese vastrentende strategie is de tweede beleggingsstrategie van APG AM met E Fund, naast de China A-aandelenstrategie van inmiddels € 594 miljoen ($ 657 miljoen) die begin 2018 werd gelanceerd.