Pictet AM: Lancering Sustainable Emerging Debt Blend-fonds

 -

Pictet AM: Lancering Sustainable Emerging Debt Blend-fonds

ESG-investing Emerging Markets ESG
biljetten.jpg

Het Pictet-Sustainable Emerging Debt Blend-fonds belegt in obligaties uit opkomende landen in harde en lokale valuta's. De doelstelling is rendementen te boeken van 2% (voor aftrek van kosten) boven een samengestelde benchmark bestaande uit 50% JP Morgan ESG GBI-EM Global Diversified Index en 50% JP Morgan ESG EMBI Global Diversified Index.

Het fonds wordt beheerd door Mary-Therese Barton, Head of Emerging Debt, en haar team van 21 specialisten voor schuldtitels uit opkomende landen in Londen en Singapore. Pictet beheert al sinds 2010 aparte gemengde accounts (harde en lokale valuta’s), maar nu wordt de strategie voor het eerst als icbe-conform in Luxemburg gevestigd beleggingsfonds aangeboden.

Om de ESG-analyse van opkomende economieën te versterken, is het team een samenwerking aangegaan met EMpower, een op opkomende markten gerichte non-profit organisatie. De inzichten van EMpower en zijn netwerk worden geïntegreerd in de eigen beleggingsvisie van Pictet Asset Management, met de nadruk op landen waar zij programma's hebben om positieve maatschappelijke veranderingen teweeg te brengen. Het doel is om een dialoog met beleidsbepalende instellingen en centrale banken te faciliteren.  

Pictet-Sustainable Emerging Debt biedt dagelijkse liquiditeit en koersvorming. Het fonds is voor verkoop geregistreerd in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje en Zweden.

“De introductie van een fonds voor duurzame schuldtitels uit opkomende landen is de logische volgende stap in de verdere ontwikkeling van ons programma van duurzame beleggingsfondsen“, zegt Raymond Sagayam, CIO Fixed Income. "Deze strategie biedt niet alleen toegang tot onze expertise op het gebied van obligaties uit opkomende landen, maar ook tot ons beproefde platform voor duurzame beleggingen.”

Ad