Legg Mason: De risico's van een harde Brexit en Italiaanse schuldencrisis zijn toegenomen

Legg Mason: De risico's van een harde Brexit en Italiaanse schuldencrisis zijn toegenomen

Brexit Italy Europe ECB UK
Brexit.jpg

Michael Browne, Co-manager van de Legg Mason Martin Currie European Equity Long/Short strategie, heeft het volgende aangegeven:

‘De benoeming van Christine Lagarde tot voorzitter van de ECB - en die van Ursula von der Leyen als hoofd van de Commissie - die gisteren werd aangekondigd, betekent dat het risico van een harde Brexit is toegenomen. Deze benoemingen onderschrijven de these dat "Europa's probleem is dat het niet voldoende geïntegreerd is" en dat we meer moeten doen.  Ik verwacht dat het Verenigd Koninkrijk als eerste land hiermee te maken krijgt, omdat het opnieuw over Brexit probeert te onderhandelen. Dit lijkt op een sluiting van de gelederen.’ 

‘Hetzelfde risico op conflicten zal komen van de populistische politici in heel Europa, die het bij de laatste verkiezingen goed hebben gedaan en duidelijk genegeerd werden. Italië en de Oost-Europese landen hebben de topbanen en dus invloed verloren. Ook hier is het risico van een conflict duidelijk en wij geloven dat het risico van een Italiaanse schuldencrisis in de komende vijf jaar groot is.’