Invesco: Centrale banken stuwen aandelen in H2 2019

Invesco: Centrale banken stuwen aandelen in H2 2019

Central bank Fed
Wereld vooruitzichten.jpg

Kristina Hooper, Chief Global Market Strategist van vermogensbeheerder Invesco, is optimistischer geworden over de tweede helft van dit jaar dankzij de beleidsdraai van de Fed en diverse andere centrale banken.

'Weliswaar leiden de handelsspanningen tot een lagere groei, maar een ruimer monetair beleid voorkomt een recessie waardoor slechts een ‘bescheiden’ terugval resteert. Daardoor zullen meer risicovolle beleggingen zoals aandelen de komende zes maanden beter presteren dan de markt als geheel.'

Met betrekking tot de eurozone blijft Hooper echter voorzichtig. ‘Er zijn zorgen dat de volgende ECB-president, die in november begint, meer hawkish is en de groeivertraging in de muntunie versterkt.’ Omdat de ECB wel eens een minder ondersteunend beleid zou kunnen gaan voeren, is Invesco minder enthousiast over aandelen in de eurozone voor de komende zes maanden. Positiever is de vermogensbeheerder over bedrijfsobligaties (investment grade en high yield) en vastgoed in de eurozone.

Voor de VS verwacht Hooper een ‘bescheiden’ groeivertraging, waarbij het beleid van de Fed zorgt voor een verlenging van de conjunctuurcyclus. De handelsoorlog en de dalende inflatie maken een renteverlaging in juli steeds waarschijnlijker.

Opkomende markten profiteren eveneens van een ruimer Fed-beleid. Gezien de negatieve gevolgen van de handelsoorlog moeten beleggers echter selectief blijven, aldus Hooper.

Lees de complete analyse van Kristina Hooper: Could central banks boost stocks in the second half?

Attachments