CANDRIAM slaat de handen in elkaar met eerste VN gecertificeerde CO2-neutrale voetbalclub

CANDRIAM slaat de handen in elkaar met eerste VN gecertificeerde CO2-neutrale voetbalclub

ESG-investing
Duurzaamheid.jpg

CANDRIAM kondigt vandaag een sponsorovereenkomst aan met Forest Green Rovers, de meest duurzame voetbalclub in de wereld en de eerste voetbalclub die door de Verenigde Naties als CO2-neutraal werd erkend. Het partnership benadrukt de duurzame betrokkenheid van CANDRIAM. Het sponsorship-pakket omvat reclame op het voetbalveld en de organisatie van klantevenementen op de club.

Forest Green Rovers, een League Two professionele voetbalclub die is gevestigd in Gloucestershire, Engeland, heeft zijn groene strepen reeds verdiend. De club wordt immers voorzien van hernieuwbare energie, serveert veganistisch voedsel aan zijn spelers, medewerkers en fans, en speelt op een organisch veld (waarbij geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt). Als erkenning van de inspanningen die de club heeft geleverd om zijn impact op het milieu te beperken, heeft het in 2018 een prestigieuze certificering ontvangen van de VN en is het sindsdien lid van Climate Neutral Now, een initiatief van de United Nations Framework Convention on Climate Change. In april 2019 kreeg de voorzitter van de club, Dale Vince, een officiële rol toebedeeld bij de VN en zijn recent gelanceerde Sports for Climate-initiatief.