Amundi breidt duurzame aanbod uit met nieuwe aandelen-ETF voor opkomende markten

Amundi breidt duurzame aanbod uit met nieuwe aandelen-ETF voor opkomende markten

ESG-investing Emerging Markets
amundi-breidt-duurzame-aanbod-uit-met-nieuwe-aandelen-etf-voor-opkomende-markten_1_WbyxR7.jpg

Amundi breidt het duurzame (sri) ETF-aanbod uit met de lancering van de Amundi Index MSCI Emerging Markets SRI – UCITS ETF DR. Met jaarlijkse kosten van slechts 0,25% [1] is dit de meest concurrerende ETF op de Europese markt voor producten die de MSCI Emerging Markets SRI-index volgen [2].

Beleggers houden steeds meer rekening met esg-factoren in hun portfoliobeslissingen. Er is een groeiende vraag naar snel te gebruiken verantwoorde beleggingsoplossingen, die de mate van ‘tracking error’ minimaliseren.

Deze lancering verbreedt het sri-aanbod (socially responsable investing) binnen de ETF’s van Amundi. Binnen dat aanbod bevonden zich al aandelen-ETF’s die de indices MSCI Europe SRI, MSCI USA SRI en MSCI World SRI volgden, alsmede obligatie-ETF’s gebaseerd op respectievelijk de Euro de US corporate bond SRI indices.

Fannie Wurtz, Managing Director Amundi ETF, Indexing and Smart Beta: “Deze nieuwe notering volgt uit het ambitieuze ESG-driejaarsplan van Amundi dat afgelopen oktober werd aangekondigd. Het toont dat we willen voldoen aan de groeiende vraag van beleggers naar passieve ESG-producten tegen een aantrekkelijke prijs.”

Gert-Jan Verhagen, Hoofd ETF, Indexing en Smart Beta Sales Benelux: “Amundi biedt SRIbeleggen in opkomende markten aan tegen zeer concurrerende kosten. We bieden dit in zowel een ETF- als een indexfonds-verpakking aan. Duurzaamheid is voor een groeiend aantal beleggers een vereiste, maar ook op deze markt is de trend naar kostenefficiënte oplossingen onmiskenbaar.”

Amundi breidt duurzame aanbod uit met nieuwe aandelen-ETF voor opkomende markten

[1] Het gaat om de lopende kosten inclusief belastingen. Deze komen voor Amundi ETF’s overeen met de Total Expense Ratio. De lopende kosten betreffen de kosten van het fonds gedurende een jaar. Wanneer een fonds de boeken nog niet voor de eerste keer gesloten heeft, worden de lopende kosten geschat. Het genoemde percentage zet de totale jaarlijkse beheerskosten en operationale kosten (inclusief belastingen) af tegen de waarde van de beleggingen in het fonds. Bij het handelen in ETF’s kan er sprake zijn van transactiekosten en commissies.

[2] Bron: Amundi ETF op datum introductie