DWS: Positieve outlook techaandelen blijft door AI-investeringscyclus

DWS: Positieve outlook techaandelen blijft door AI-investeringscyclus

Kunstmatige intelligentie Technologie
Technologie (03) cyber 5g cloud

Techaandelen jagen nog altijd het positieve sentiment op de aandelenbeurzen aan en de rek is er voorlopig nog lang niet uit. Dat stelt Tobias Rommel, Portfolio Manager bij DWS. 'De winst van techbedrijven groeit ook in 2025 met ruim 20%. Dat is beter dan de totale markt.'

Hij verwacht dat AI nog veel meer bedrijven een extra boost zal geven. 'Steeds meer techbedrijven profiteren van de groeiende investeringen in AI. Daarnaast krikt het herstel in de cyclische segmenten van de techsector, zoals pc’s en geheugenchips, de beurzen ook op.'

Volgens Rommel staan we aan het begin van een meerjarige investeringscyclus in AI-infrastructuur. 'Veel projecten zaten tot nu toe nog in een experimentele fase, maar de komende kwartelen verwachten we meer praktische toepassingen en die cyclus zal jaren aanhouden.'

De investeringen die de grote techbedrijven momenteel doen in AI-infrastructuur komt een veel groter aantal bedrijven ten goede, zegt Rommel. 'Het gaat dan over de belangrijkste componenten voor bijvoorbeeld halfgeleiders en netwerktechnologieën die in korte tijd AI-modellen trainen met een steeds grotere hoeveelheid aan gegevens.'

Aangezien de productiecapaciteit de grote vraag naar dergelijke chips niet kan bijhouden, profiteert de totale toeleveringsketen, aldus Rommel. 'Door al deze aspecten is de risicorendementsverhouding van techaandelen nog altijd zeer aantrekkelijk.'