Pensioenfederatie: 2024 begon voor pensioenfondsen met mooie cijfers

Pensioenfederatie: 2024 begon voor pensioenfondsen met mooie cijfers

Pensioenfondsen
Algemeen - richting - pijl omhoog - mensen

Bij de bedrijfstakpensioenfondsen zijn vaak licht stijgende dekkingsgraden te zien.

'Het eerste kwartaal van 2024 begon voor pensioenfondsen over de hele linie met mooie cijfers. Bij de bedrijfstakpensioenfondsen zijn vaak licht stijgende dekkingsgraden te zien,' zo meldt de Pensioenfederatie.

'Dat is prettig, in de aanloop naar de Wtp-invoering. Op 1 juli vorig jaar ging de wet in en sindsdien werken sociale partners en fondsen hard aan de voorbereidingen voor de overgang naar de nieuwe pensioenregeling.

Pensioenfondsen moeten met focus aan deze belangrijke opdracht kunnen werken. Daarom roept de Pensioenfederatie informateurs en politieke partijen opnieuw op om pensioenfondsen rust en ruimte te gunnen voor de implementatie van het vernieuwde pensioenstelsel. Daardoor kunnen werkenden en gepensioneerden vanaf 2025 soepel en zorgvuldig overgaan naar het vernieuwde stelsel.'