BlackRock: Maandelijkse instroom in ETF’s wereldwijd stijgt naar $ 109,5 miljard

BlackRock: Maandelijkse instroom in ETF’s wereldwijd stijgt naar $ 109,5 miljard

ETF's
ETF (02) Actief Passief beleggen

Er stroomde in februari wereldwijd $ 109,5 miljard aan nieuw kapitaal naar de ETF-markt. De lichte stijging in vergelijking met januari ($ 107,9 miljard) kwam vooral door een toename in aandelen-ETF’s. Dit heeft vermogensbeheerder Blackrock bekendgemaakt.

De instroom in aandelen-ETF’s steeg van $ 70,7 miljard in januari naar $ 85,6 miljard vorige maand. De toename kwam door een stijging in aandelen-ETF’s uit ontwikkelde landen als in opkomende landen. De instroom in opkomende landen bereikte een record met $ 28,2 miljard. Binnen de aandelen-ETF’s was de tech-sector favoriet met opnieuw een instroom. Van de $ 8,1 miljard aan nieuw kapitaal in de tech-sector kwam ongeveer de helft binnen in de laatste week van februari, een signaal dat het sentiment rond de sector zeer positief blijft.

Obligatie-ETF’s zagen minder kapitaal instromen: $ 21,4 miljard de afgelopen maand. De verkoop in grondstoffen-ETF’s ging door met een uitstroom van $ 3,7 miljard.