Pensioenfonds Zuivel kiest Columbia Threadneedle Investments als fiduciair

Pensioenfonds Zuivel kiest Columbia Threadneedle Investments als fiduciair

Fiduciair Management Pensioenfondsen
Algemeen (21) samenwerken

Pensioenfonds Zuivel (BPZ) stapt per 1 april 2024 over naar Columbia Threadneedle Investments (CTI) als haar nieuwe fiduciair beheerder. Dit betekent dat het beheer van de zogenoemde LDI-portefeuille alsmede de advisering rondom het vermogensbeheer verandert. Het beheer van het aandelenmandaat blijft bij BNP Paribas Asset Management.

BPZ heeft sinds de oprichting van het fonds in 2015 naar tevredenheid samengewerkt met BNP Paribas Asset Management. Vanwege de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel is echter besloten over te stappen naar een andere fiduciair beheerder.

Een andere reden voor deze stap is dat het bestuur behoefte heeft aan meer flexibiliteit in het beheer van het LDI-mandaat. Waar dit nu nog in verschillende beleggingsfondsen is ondergebracht, zal CTI meer maatwerk verrichten.

Het bestuur heeft zich in 2023 georiënteerd op de diverse mogelijkheden. Na een serie offertes en gesprekken heeft het bestuur gekozen voor CTI. Alle partijen werken nu samen aan een soepele overgang per 1 april aanstaande.

Philippe van Leeuwen, Relatiemanager van Columbia Threadneedle Investments: ' Wij zijn verheugd dat BPZ voor ons heeft gekozen als fiduciair manager en LDI-manager. Wij hebben BPZ leren kennen als een zeer professioneel en ambitieus pensioenfonds met een duidelijke visie op goed pensioen en een effectieve organisatie. Na de transitie op 1 april zullen we ons samen met BPZ richten op de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. We kijken uit naar een langdurige samenwerking.'