Van Lanschot Kempen breidt uit in België

Van Lanschot Kempen breidt uit in België

Fusies & Overnames (M&A)
Algemeen (21) samenwerken

Van Lanschot Kempen zet de volgende stap in haar groeistrategie met de overname van de Belgische beleggingsadviseur Accuro.

Met de overname geeft Van Lanschot Kempen verder invulling aan haar groeistrategie in België als tweede thuismarkt. In 2023 rondde Van Lanschot Kempen de overname af van de Belgische wealth manager Mercier Vanderlinden. Mercier Van Lanschot is vanaf 1 januari 2024 de nieuwe naam voor de combinatie Mercier Vanderlinden en Van Lanschot België.

Na afronding van de transactie worden de klanten en medewerkers van Accuro opgenomen binnen Mercier Van Lanschot. Daarmee wordt het aanbod en de expertise voor klanten in België verder verbreed, met name op het gebied van beleggingsadvies. De oprichters van Accuro blijven in ieder geval tot 2030 aan Mercier Van Lanschot verbonden.

De transactie vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders en heeft naar verwachting een negative impact van 0,4 procentpunt op de kapitaalratio van Van Lanschot Kempen. Voor de overname betaalt Van Lanschot Kempen 60% in cash en 40% in bestaande aandelen met een lock-up tot 2030. Na afronding van de overname, zal Accuro vanaf begin 2025 naar verwachting volledig geïntegreerd zijn binnen Mercier Van Lanschot.