BlackRock: Wereldwijde instroom in ETF’s al drie maanden stabiel

BlackRock: Wereldwijde instroom in ETF’s al drie maanden stabiel

ETF's
ETF (02) Actief Passief beleggen

De wereldwijde instroom in ETF’s is al drie maanden vrij stabiel. De totale instroom in oktober kwam uit op $ 66 miljard, na de $ 65,5 miljard van september en de $ 65,7 miljard in augustus.

Opvallend is wel dat in oktober de instroom in aandelen-ETF’s fors daalde en het nieuwe kapitaal in obligatie-ETF’s verdubbelde, aldus vermogensbeheerder BlackRock in het (bijgevoegde) maandelijkse rapport over ontwikkelingen in de ETF-markt.

De instroom in aandelen-ETF’s daalde van $ 52,7 miljard in september naar $ 34,3 miljard in oktober. Hiermee kwam de instroom wel weer op het gemiddelde niveau van het afgelopen jaar. Er was een uitstoom in aandelen-ETF’s in opkomende markten (- $1,7 miljard) en het grootste deel van de instroom kwam voor rekening van de Amerikaanse aandelen-ETF’s ($ 24,3 miljard), aldus BlackRock.

De instroom in obligatie-ETF’s verdubbelde op maandbasis naar $ 30 miljard, met name door een toename van de instroom in Amerikaanse rate-ETF’s. Er stroomde $ 10,4 miljard aan kapitaal in langetermijn rate-ETF’s en $ 12,6 miljard in kortertermijn rate-ETF’s.