BlackRock: Opnieuw daling totale ETF-instroom

BlackRock: Opnieuw daling totale ETF-instroom

ETF's
ETF (02) Actief Passief beleggen

De wereldwijde instroom in ETF’s is in september voor de derde maand op rij gedaald. De instroom bleef steken op $ 63,1 miljard, vergeleken met $ 65,7 miljard in augustus.

De instroom in aandelen-ETF’s nam toe tot $ 50,5 miljard. De instroom in obligatie-ETF’s daalde en kwam uit op $ 15,4 miljard en er was opnieuw sprake van een uitstroom ($ 3,5 miljard) in grondstoffen-ETF’s. Dat blijkt uit het (bijgevoegde) maandelijkse ETF-rapport van vermogensbeheerder BlackRock.

De instroom in aandelen-ETF’s was voor een groot deel te danken aan de stijging van de allocatie van kapitaal naar Amerikaanse aandelen. Er stroomde $ 35,1 miljard naar dit ETF-segment, veel meer dan de $11 miljard die in augustus werd gerapporteerd.