BlackRock: Forse daling wereldwijde ETF-instroom

BlackRock: Forse daling wereldwijde ETF-instroom

ETF's
ETF (02) Actief Passief beleggen

De totale wereldwijde instroom in ETF’s daalde in juni naar $ 36,2 miljard vergeleken met een instroom van $ 86,6 miljard in mei. De daling was in vrijwel alle segmenten te merken, maar de instroom in obligatie-ETF’s kelderde het hardst. Dit laat vermogensbeheerder BlackRock vandaag weten.  

De instroom in obligatie-ETF’s ging omlaag van $ 35,3 miljard in mei naar $ 3 miljard in juni. Ook de instroom in aandelen-ETF’s liet een duidelijke daling zien, van $ 54,7 miljard in mei naar $ 43,8 miljard vorige maand. De Amerikaanse aandelen-ETF’s boekten een instroom van $ 25,8 miljard in juni ($ 48,9 miljard in mei) en de Europese aandelen-ETF’s noteerden voor de vierde maand een uitstroom, dit keer van $ 4,3 miljard.

Binnen de aandelen-ETF’s is volgens BlackRock een duidelijke trend gaande. Internationale beleggers alloceren meer geld richting China. De instroom in Chinese aandelen-ETF’s met een notering in de Verenigde Staten was in juni $ 4 miljard en die met een notering in de EMEA-regio was $ 1,8 miljard. Het is volgens BlackRock de grootste maandelijkse instroom ooit in dit segment.