Principal GI: Uitslag Franse presidentsverkiezingen

Principal GI: Uitslag Franse presidentsverkiezingen

Politiek Frankrijk
verkiezingen-rood.jpg

Seema Shah, Chief Strategist bij Principal Global Investors, zei het volgende over de uitslag van de Franse presidentsverkiezingen:

“De financiële markten zullen een collectieve zucht van verlichting slaken na de verkiezingsoverwinning van Macron. Enerzijds werd de kloof tussen de twee kandidaten in de opiniepeilingen de voorbije week groter en leek een overwinning van Macron vrij goed ingeprijsd. Anderzijds heeft de nauwkeurigheid - of het gebrek daaraan - van de politieke opiniepeilingen in de afgelopen jaren ertoe geleid dat beleggers altijd een beetje nerveus zijn geweest.”

“Hoewel deze uitslag in vergelijking met het alternatief goed nieuws is voor de euro, de spreads op Franse obligaties en de aandelenkoersen van Franse banken, is het moeilijk om op korte termijn veel opwaartse beweging te zien voor deze activa, gezien de bredere macrovooruitzichten in de nasleep van de oorlog in Oekraïne. Wij denken dat de kans groot is dat Europa dit jaar in een recessie eindigt - en de overwinning van Macron verandert daar niets aan.”