Pimco: Reden tot optimisme over Amerikaanse aandelen, securitized credit en real assets

Pimco: Reden tot optimisme over Amerikaanse aandelen, securitized credit en real assets

Vooruitzichten
Koersen markten

’s Werelds grootste obligatiebelegger Pimco verwacht op Amerikaanse aandelen, securitized credit en real assets volgend jaar een positief rendement en heeft hier dan ook een overwogen positie in. Dat schrijven portfoliomanagers Erin Browne en Geraldine Sundstrom van Pimco in de nieuwste Asset Allocation Views.

Wel waarschuwen Browne en Sundstrom dat aandelen en bedrijfsobligaties gevoeliger zijn voor eventuele marktschokken en beleidsfouten. Laatstgenoemde is met name belangrijk aangezien ‘het risico van een beleidsfout is toegenomen nu de monetaire en budgettaire stimulansen afnemen en de autoriteiten langzaamaan de verantwoordelijkheid voor groei trachten over te dragen aan de particuliere sector.’ Volgens Pimco kan dit kan leiden tot fatter tails: meer uiteenlopende positieve en negatieve uitkomsten.

Binnen ontwikkelde markten heeft Pimco een overwogen positie in Amerikaanse aandelen, en dan met name in die van cyclische sectoren. Europese aandelen worstelen volgens Pimco met ongunstige factoren zoals hoge energieprijzen en groeiende zorgen over het stijgende aantal coronabesmettingen in Europa.

Pimco ziet kansen in securitized credit. “Securitized credit biedt volgens ons nog steeds een aantrekkelijke waarde, vooral waar het gaat om Amerikaanse hypotheken, waar een sterke consumentenbalans en huizenmarkt de verbetering van de kredietkwaliteit ondersteunen tegen spreads die volgens ons goedkoop zijn in vergelijking met bedrijfsobligaties. 

Tenslotte is Pimco constructief over vastgoed in het algemeen, met een voorkeur voor Real Estate Investment Trusts (REIT’s), en binnen grondstoffen over industriële metalen. ‘Een bescheiden allocatie aan inflation linked bonds zou bovendien inflatierisico’s moeten helpen afdekken.’