MUFG: Ruimere financiering voor klimaatprojecten van opkomende landen

MUFG: Ruimere financiering voor klimaatprojecten van opkomende landen

Opkomende markten Obligaties
Duurzaam (14) klimaat.png

MUFG Bank maakte op donderdag bekend dat een belangrijke stap is gezet naar verbeterde financieringsmogelijkheden voor klimaatmaatregelen in opkomende landen. Het Green Climate Fund, het fonds van de Verenigde Naties dat is opgericht na het Akkoord van Parijs, stelt geld beschikbaar voor de oprichting van een organisatie die garant zal staan voor groene obligaties van ontwikkelingslanden. 

Dit maakt deze obligaties aantrekkelijker voor internationale private en institutionele financiers.

Deze nieuwe garantiesverlenende organisatie, de Green Guarantee Company, kan dankzij de steun van het groene VN-fonds begin 2022 klaar zijn om de eerste garanties voor green bonds af te geven. De Japanse bank MUFG is geaccrediteerd om de financiering van de Green Guarantee Company te regelen en zo de oprichting te ondersteunen.

Dankzij garantstelling voor leningen en obligaties door de Green Guarantee Company krijgen ontwikkelingslanden beter toegang tot de financiële markten om maatregelen te bekostigen tegen de gevolgen van klimaatverandering. MUFG spant zich in voor oprichting van de Green Guarantee Company als onderdeel van het klimaatbeleid van de Japanse bank.