BlackRock: Sterke instroom in aandelen-ETFs opkomende markten

BlackRock: Sterke instroom in aandelen-ETFs opkomende markten

ETF's
China 4.jpg

De wereldwijde instroom in ETFs is in september uitgekomen op $ 82,4 miljard, een daling in vergelijking met de $ 96,5 miljard van augustus. Aandelen in opkomende markten waren met $ 8,9 miljard een van de leidende segmenten in september, met de grootste maandelijkse instroom sinds maart.

Dit stelt vermogensbeheerder BlackRock, op baisi van een rapport over de wereldwijde instroom in ETFs in september.

Bijna de helft van de instroom in aandelen-ETFs uit opkomende markten betrof ETFs die in de Verenigde Staten staan genoteerd. Dit segment is het hele jaar al populair.

De aandelen-ETFs uit opkomende landen met een Amerikaanse notering noteerden een instroom van $ 1,2 miljard. Verder zette de trend die de gehele zomer al te zien is ook in september door: de instroom in ETFs van opkomende landen waren sterk gericht op individuele landen, met name China.

De instroom in duurzame ETFs daalde in september naar $ 6,4 miljard vergeleken met $ 8 miljard in augustus. De instroom in september was de op één na kleinste dit jaar na mei.

Het lagere niveau kwam met name door de instroom in Europese ETFs, die daalde naar $ 4 miljard in vergelijking met de $ 6 miljard van augustus. Ondanks de maandelijkse daling is de totale instroom voor duurzame ETFs in 2021 inmiddels meer dan $ 100 miljard.