BlackRock: Driekwart wereldwijde instroom ETFs naar Amerikaanse aandelen

BlackRock: Driekwart wereldwijde instroom ETFs naar Amerikaanse aandelen

ETF's
Berekeningen3.jpg

Na een teleurstellende julimaand ($ 77,3 miljard) is de wereldwijde instroom in ETF’s in augustus weer opgeklommen tot $ 90,8 miljard.

Die toename was vooral te zien bij aandelen-ETFs, die een instroom hadden van $ 66,2 miljard, $ 12,9 miljard meer dan vorige maand.

Amerikaanse aandelen waren met $ 48,3 miljard (72%) de duidelijke hofleverancier, terwijl de meer cyclische aandelenmarkten (Europa, Japan en opkomende markten) een slechtere maand kenden en met $ 3,1 miljard slechts 5% van het geheel uitmaakten, in vergelijking met 18% in juli. Dit stelt vermogensbeheerder BlackRock in het bijgevoegde rapport over de wereldwijde instroom in ETFs in augustus.

Grondstoffen-ETFs hebben het nog steeds zwaar. Voor de derde maand op rij was er sprake van een uitstroom, dit keer met $ 1,9 miljard. Obligatie-ETFs bleven met een instroom van $ 23,6 miljard op hetzelfde niveau hangen als vorige maand.

Tech en healthcare bleven onverminderd populair (respectievelijk $ 4,8 miljard en $ 2,7 miljard). Industrials-ETFs hadden te kampen met een uitstroom van $ 1,5 miljard, energie-ETFs zagen $ 1,3 miljard wegvloeien. Alleen financials versloegen de trend, daar stroomde $ 2,9 miljard naartoe.