LGIM brengt nieuwe Digital Payments ETF op de markt

LGIM brengt nieuwe Digital Payments ETF op de markt

ETF's
Technologie - AI.jpg

Legal & General Investment Management (LGIM) heeft het L&G Digital Payments UCITS ETF gelanceerd. Het fonds moet beleggers exposure bieden naar het aanzienlijke groeipotentieel van digitale betalingstechnologieën, als gevolg van de wereldwijde overgang naar een cashloze economie.

De wereldwijde markt voor digitale betalingen, die in 2020 op 58 miljard dollar werd geschat, zal tussen 2021 en 2028 naar verwachting jaarlijks met 19,4% groeien. Het L&G Digital Payments UCITS ETF biedt thematische blootstelling aan dit groeipotentieel door te beleggen in betalingsverwerkers en kaartuitgevers, betalingsgateways en aanbieders van betalingstechnologie en kaartloze betalingsdienstaanbieders.

Het nieuwe fonds belegt in bedrijven met een minimale free float marktkapitalisatie van $ 200 miljoen en een minimaal driemaands gemiddeld dagelijks handelsvolume (ADTV) van $ 1 miljoen, afkomstig uit een dynamisch universum van meer dan 150 bedrijven die actief zijn in de waardeketen van digitale betalingen.

LGIM maakt hierbij gebruik van de expertise van Payments Cards & Mobile, een onderzoeks- en adviesspecialist. Bedrijven in het belegbare universum hebben hun hoofdnotering in ontwikkelde markten, Zuid-Korea en/of Taiwan. Een maandelijkse controle zorgt ervoor dat als een individueel bedrijf meer dan 15% van de portefeuille uitmaakt, er wordt herwogen tot een gelijke weging.

De lancering van het fonds weerspiegelt de rol van de digitale technologie in het verbreden van de mondiale financiële inclusie, terwijl ook verschillende van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de VN worden ondersteund, waaronder groeiende industrie, innovatie en infrastructuur, fatsoenlijk werk en economische groei, en het opbouwen van duurzame steden en gemeenschappen.

Volgens de VN kunnen digitale financiële diensten, zoals digitale betalingen, gezinnen helpen geld te sparen, schokken op te vangen en activa te beschermen tegen risico's, ervoor zorgen dat overheidsoverdrachten, lonen of pensioenen op efficiënte wijze terechtkomen bij degenen die ze het hardst nodig hebben, kleine detailhandelaars helpen hun inkomsten te verhogen en bedrijfsmodellen aanwakkeren die de toegang tot financiële diensten tegen lage kosten uitbreiden, waardoor nog eens 1,6 miljard mensen kunnen worden bereikt.

Howie Li, Head of ETFs bij LGIM: 'De revolutie op het gebied van digitale betalingen biedt een aanzienlijk groeipotentieel. Deze wordt ondersteund door seculiere lange termijntrends, waaronder de wereldwijde verschuiving naar e-commerce, een hogere adoptie van smartphones in opkomende markten en de ontwikkeling van veilige, beveiligde online betalingen. Beleggen in dit thema kan beleggers de kans bieden om bij te dragen aan de wereldwijde beweging voor financiële inclusie, nu we de SDG's van de VN proberen te halen.'

Het ETF is genoteerd aan de London Stock Exchange, Deutsche Börse en Borsa Italiana en is ook geregistreerd in Nederland. Het fonds is geklasseerd als artikel 8 onder de EU-verordening inzake informatieverstrekking over duurzame financiering (SFDR).