Amundi: Focus op inflatiebescherming en cyclische aandelen

Amundi: Focus op inflatiebescherming en cyclische aandelen

Inflatie Obligaties Aandelen
Outlook vooruitzicht (10) aan het roer.jpg

Het wordt tijd dat beleggers hun portefeuille gaan beschermen tegen stijgende inflatie. Binnen het aandelengedeelte zou de voorkeur moeten blijven uitgaan naar cyclische markten, zoals Japan of opkomende markten in Azië. Dat schrijven Pascal Blanqué en Vincent Mortier, respectievelijk Group CIO en Deputy Group CIO bij vermogensbeheerder Amundi.

Blanqué en Mortier zien dat de markt momenteel haar hoofd breekt over de vraag in hoeverre inflatie voor verrassingen kan zorgen dit jaar en hoe tijdelijk dit verschijnsel zal zijn.

‘Het thema van terugkerende inflatie wint aan kracht, aangejaagd door het verwachte grote Amerikaanse steunpakket en het herstel aan de vraagzijde dat zou moeten komen naarmate de vaccinatiecampagne vordert.’ Dit is – kortom – het moment voor beleggers om inflatierisico’s af te dekken.

Blanqué en Mortier betogen verder dat beleggers nog altijd aandelen boven obligaties moeten verkiezen, en specifiek een voorkeur voor meer cyclische markten moeten behouden, zoals Japan en opkomende markten in Azië. ‘De focus zou moeten liggen op gezonde bedrijven met een voorkeur voor waarde versus groei.’

Een andere overtuiging is Amundi’s meer risicovolle benadering van de bedrijfsobligatiemarkt, die onverminderd profiteert van het opkoopbeleid van centrale banken. Amundi verzwaart de positie in groene en sociale obligaties omdat ook centrale banken hun beleid in die richting sturen.