BlackRock: Focus komt te liggen op cyclische aandelen

BlackRock: Focus komt te liggen op cyclische aandelen

Aandelen
Duurzaam beleggen.jpg

Door de wereldwijde vaccinatieprogramma’s en de extra $ 2,8 biljoen die de Amerikaanse overheid in de economie pompt, is BlackRock bereid haar tactische risicohorizon te verbreden. Er komt meer focus op cyclische aandelen en obligaties worden onderwogen. Dat schrijft de vermogensbeheerder in haar wekelijkse marktcommentaar.

"De inflatieverwachtingen zijn gestegen en dat heeft het rendement op US 10-year Treasury’s opgedreven, maar wel minder dan in het verleden. Reële rentes bleven negatief. Daarom geven we de voorkeur aan aandelen boven obligaties. Verder voorzien we dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen deze week een boost krijgt. Vanwege de vaccinatiecampagnes en het feit dat de winkelverkopen in januari sterk zijn gestegen, verwacht men veel van de economische herstart."