SSGA: Global Market Outlook 2021

SSGA: Global Market Outlook 2021

Vooruitzichten
Outlook vooruitzicht (01)

State Street Global Advisors, de asset manager van State Street Corporation (NYSE: STT) heeft vandaag zijn Global Market Outlook voor 2021 gepubliceerd. In de outlook wordt voorspeld dat de veerkracht van de markten voortdurend zal worden getest nu de wereld geconfronteerd wordt met het vooruitzicht op verdere onrust door de COVID-19-pandemie. Dit gebeurt tegen een achtergrond van fiscale, economische en politieke volatiliteit.

Highlights uit de Global Market Outlook 2021 – “Veerkracht opnieuw getest”:

  • Het herstel zet voort
  • De VS en China zullen naar verwachting het beste presteren
  • Gemengde verwachtingen voor andere economieën
  • Kwantitatieve verruiming en mogelijke inflatie

Ondanks de uitdagingen zijn er ook enkele positieve punten, waaronder een terugkeer naar groei aan het einde van 2020, steeds betere vooruitzichten voor een schaalbaar vaccin en de uiteindelijke heropening van de wereldeconomieën. Zelfs met de veelbelovende aanwijzingen voor een op handen zijnde beschikbaarheid van een vaccin, zullen markten geconfronteerd worden met een kortstondige groeibreuk gevolgd door enige onzekerheid nu beleidsmakers proberen economieën te ontdoen van de monetaire en fiscale stimulans die de markten tot nu toe hielpen overeind te houden. In deze omgeving is State Street Global Advisors voorstander van groei- en kwaliteitsactiva, vooral in de VS en China, die enige opwaartse risico's voor beleggers met zich meebrengen.

"Hoewel we ons zeer comfortabel voelen in onze verwachtingen voor een sterke economische opleving in 2021, richten we onze blik steeds meer op alles wat er na die golf komt", legt Rick Lacaille, global chief investment officer bij State Street Global Advisors, uit. "Een combinatie van alertheid en wendbaarheid zal beleggers waarschijnlijk belonen, aangezien de recessie plaatsmaakt voor een krachtige maar tijdelijke opleving, gevolgd door een nog niet bekende nieuwe basislijn van groei".