Syntrus Achmea koopt namens pensioenfonds PME 94 woningen in regio Eindhoven

Syntrus Achmea koopt namens pensioenfonds PME 94 woningen in regio Eindhoven

Duurzaam beleggen Vastgoed Pensioenfondsen
The Village Exterieur Cam 08 (1).jpg

26 maart 2020 – Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens pensioenfonds PME 94 zeer energiezuinige appartementen gekocht in Veldhoven (Noord-Brabant). De woningen spelen in op de grote vraag naar betaalbare woningen in de economisch sterke regio Eindhoven. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2021.

De 2- en 3-kamer appartementen in ‘The Village’ worden gerealiseerd in vijf woongebouwen aan de rotonde bij de Meerhovendreef en Hertgang in Veldhoven. Ze variëren in grootte tussen de 52 en 101 m2. Door het gebruik van hoogwaardige isolatie en extra zonnepanelen zijn de woningen zeer energiezuinig. Voor de huurders betekent dat een comfortabele woning met een relatief lage energierekening.

“De werkgelegenheid in de regio Eindhoven is de afgelopen jaren sterk gegroeid, waardoor er veel vraag is naar woningen”, zegt bestuurder Marcel Andringa van PME. “In combinatie met het duurzame, toekomstbestendige karakter van de appartementen is deze acquisitie een mooie aanvulling in onze beleggingsportefeuille.”

De woningen in The Village worden ontwikkeld door Brabants Wonen en gebouwd door Van Kasteren. Beide bedrijven komen uit Veldhoven. De huren van de woningen worden bekend bij de start van de verhuur, een half jaar voor de oplevering.