CME: De handelsoorlog verplaatst zich naar Europa

CME: De handelsoorlog verplaatst zich naar Europa

China Europa Verenigde Staten Handelsconflict
EU_600x600.jpg

Mogelijk wordt in oktober een nieuw front geopend in de door de VS begonnen handelsoorlogen, met dit keer Europa als doelwit. Als voorbereiding voor de invoering van nieuwe tarieven voor Europa, lijkt het nieuwe mantra in officiële kringen in Washington inderdaad te zijn dat men in veel handelskwesties veel slechter af is met Europa dan met China. Een opvatting die hier niet wordt onderschreven, gezien de vergaande, langdurige en voor beiden gunstige handels- en industriële belangen die de VS deelt met Europa. Hoe dan ook, de kans op Amerikaanse tarieven voor een groot aantal Europese goederen wordt steeds groter.

Klik hieronder voor het volledige artikel:

Bijlagen