Capital Group: Emerging markets equity: verder kijken dan huidige handelsconflict

Capital Group: Emerging markets equity: verder kijken dan huidige handelsconflict

Vooruitzichten China Handelsconflict
China.jpg

In navolging van het Chinese obligatiemarkt rapport van afgelopen week is er nu een Capital Ideas research paper verschenen met de titel ‘EM outlook: Look beyond trade tensions for sustainable growth trends’, opgesteld door drie aandelenspecialisten.      

Het paper behandelt de langeretermijnvooruitzichten voor Chinese aandelen en ziet het huidige handelsconflict VS-China als een aankoopmoment. Als gevolg van het handelsconflict staat de economische groei in China weliswaar onder druk maar deze blijft nog altijd één van de hoogste wereldwijd. Fundamenteel zijn er veel positieve ontwikkelingen, want ondernemingen als Alibaba, Tencent en Ctrip zijn in hoge mate afhankelijk van de binnenlandse vraag. Het aantal consumenten in Azië en de vraag naar bijvoorbeeld E-Commerce diensten en IT-gerelateerde producten blijven snel stijgen.

Daarnaast is een rapport verschenen met Q&A met principal investment officer Nick Grace, waarin hij aan de hand van 5 vragen beleggen in emerging markets equity afgelopen 20 jaar in kaart brengt. Hij ziet enorme verschuivingen en wijst o.a. op sociale mobiliteit en een hoger opleidingsniveau met als resultaat een steeds hogere vraag naar goederen en diensten.