Willis Towers Watson lanceert kosteloze pensioenvergelijkingstool

Willis Towers Watson lanceert kosteloze pensioenvergelijkingstool

Pensioen
Pensioen.jpg

Willis Towers Watson lanceert vandaag een kosteloze online tool (www.pensioenbenchmark.nl) waarmee alle bedrijven die een beschikbare premieregeling hebben deze kunnen vergelijken met die van andere bedrijven in hun sector. Willis Towers Watson deelt hiermee uitgebreide kennis en ervaring waarmee bedrijven de pensioenregeling voor hun werknemers kunnen toetsen en eventueel aanpassen.

“Wij willen bedrijven inzicht geven in hoe hun regeling zich verhoudt. Voor werkgevers is pensioen in het algemeen de meest kostbare secundaire arbeidsvoorwaarde en daarom is het goed te weten of dit geld goed wordt besteed”, aldus Ralf Vranken, senior consultant en lid van het leadership team bij Willis Towers Watson. “Zeker gezien alle ontwikkelingen rondom het pensioenakkoord zien we dat veel bedrijven hun pensioenregeling weer eens onder de loep nemen. Door deze kosteloze vergelijkingstool aan te bieden, ondersteunen we werkgevers hierbij. Als consultants op gebied van pensioen hebben we veel kennis in huis die wij graag delen waar mogelijk.”

 De Nederlandse pensioenmarkt is enorm in ontwikkeling door de langdurige gesprekken over het pensioenakkoord, waarbij nu een akkoord op hoofdlijnen ligt, dat nog wel verder uitgewerkt moet worden. Daarnaast is ook de krappe arbeidsmarkt een reden voor veel werkgevers hun arbeidsvoorwaardenpakket tegen het licht te houden, inclusief de pensioenregeling. Hierbij kijken bedrijven of de huidige situatie aansluit bij de gewenste situatie. Dan is het goed inzicht te hebben in wat andere bedrijven in de sector doen, zodat de arbeidsvoorwaarden aansluiten bij wat werkgevers willen bereiken.

De tool is te bereiken op www.pensioenbenchmark.nl.