Speakers at Roundtable 'Energy Transition'

Roundtable 'Energy Transition'

  1. Alexander Monk

    Alexander Monk

    Global Renewables Analys, Schroders

    Alexander Monk is Global Renewables Analyst bij Schroders en houdt zich bezig met het uitvoeren van beleggingsideeën en het analyseren van bedrijven in de gehele waardeketen van hernieuwbare energie voor het Schroder Global Energy Transition Fund. Sinds 2016 is hij werkzaam bij Schroders en is hij gevestigd in Londen. Tot 2018 was Monk Sustainable Investment Analyst.
  2. Christoph Bruguier

    Christoph Bruguier

    Senior Investment Director en Partner, Vauban Infrastructure Partners (onderdeel van Natixis Investment Managers)

    Christoph Bruguier is Senior Investment Director en Partner bij Vauban Infrastructure Partners, onderdeel van Natixis Investment Managers. Hij heeft uitgebreide ervaring in Infrastructuur Management. Bruguier heeft aan vele green- en brownfield-transacties gewerkt op het gebied van Transport, Energie, Digitale en Sociale Infrastructuur. Hiervoor werkte hij onder meer bij InfraVia Capital Partners en HSBC Investment Bank.
  3. Margret Smits

    Margret Smits

    Voorzitter

    Lucian Peppelenbos is Climate & Biodiversity Strategist at Robeco. In this role, he oversees Robeco’s work on decarbonizing the investment portfolios and integrating climate-related risks and opportunities in the investment processes. Thought leadership and publications are also part of his role, in collaboration with peer investors, academics and policy institutions. Prior to joining Robeco in 2020, he was Responsible Investment Specialist at APG Asset Management. Peppelenbos started his career in 1999. He holds a PhD in Social Sciences from Wageningen University.
  4. Ramon Esteruelas

    Ramon Esteruelas

    Senior Investment Specialist Global & Thematic Equities, BNP Paribas Asset Management.

    Ramon Esteruelas begon zijn loopbaan als Auditor bij Banco Zaragozano. Na functies bij Morgan Stanley en ING IM werd hij Country Manager Spanje & Portugal voor ABN AMRO AM. Van 2010 tot 2016 werkte Esteruelas als Head of Sales Europa en Latijns-Amerika voor FundQuest Advisor. Sinds 2016 is hij Senior Investment Specialist for the Global & Thematic Equities bij BNP Paribas Asset Management.
  5. Rudy Verstappen

    Rudy Verstappen

    Team Lead ESG

    Rudy Verstappen is in 2019 bij Altera Vastgoed in dienst getreden als Research Manager ESG. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de ESG-strategie, ESG-benchmarks en rapportage richting de verschillende stakeholders. Daarvoor werkte hij meer dan acht jaar als Senior Projectmanager Verantwoord Beleggen bij de VBDO. Hij studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam.
  6. Sebastiaan Ranner

    Sebastiaan Ranner

    Senior Fund Manager Alternatives, Manager Selection, MN

    Sebastiaan Ranner is Senior Fund Manager Alternatives, Manager Selection at MN. He joined MN in 2007 and is responsible for managing and selecting private equity and infrastructure fund investments in Europe and North America. He is also an advisory board member for several global private equity and infrastructure funds. Prior to MN, Ranner was a M&A Consultant at Holland Corporate Finance and worked for ING Real Estate and ABSA Bank in South Africa.
  7. Tarik Nbigui

    Tarik Nbigui

    Strategisch Adviseur, Blue Sky Group

    Tarik Nbigui is Strategisch Adviseur bij Blue Sky Group. Hij is hier sinds 2011 werkzaam en heeft meer dan veertien jaar ervaring in de institutionele vermogensbeheersector. Eerder werkte hij bij SPF Beheer (pf. Rail & OV). Zijn expertise is breed. Nbigui is afgestudeerd in de Beleggingstheorie aan de Universiteit van Tilburg en in Investment Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.
  8. Vincent van Bijleveld

    Vincent van Bijleveld

    Managing Director, GREEN (Global Real Estate Engagement Network)

    Vincent van Bijleveld is verantwoordelijk voor het Duurzaam Beleggen Adviesteam van Finance Ideas. Naast het bieden van hulp bij het opzetten, implementeren en monitoren van een science based MVB-beleid is dit team gespecialiseerd in het namens klanten aansporen (engagement) van onder andere vastgoedfondsen om meer werk te maken van verduurzamen en het managen van klimaatrisico’s. Van Bijleveld is Kwantitatief Econoom/Actuaris en heeft eerder gewerkt als Partner/Director bij Willis Towers Watson en bij duurzame asset manager ACTIAM.