Speakers at Ronde Tafel 'Beleggen onder het Nieuwe Pensioenstelsel'

Ronde Tafel 'Beleggen onder het Nieuwe Pensioenstelsel'

  1. Arjen Monster

    Arjen Monster

    Head of Strategic Advice, Integrated Client Solutions

    Arjen Monster is werkzaam bij de afdeling Integrated Client Solutions (ICS) van NN Investment Partners (NNIP) en verantwoordelijk voor Strategisch Advies en LDI Advies aan DB pensioenfondsen. Hij heeft 20 jaar ervaring in de beleggingsindustrie en heeft zich in deze periode gespecialiseerd in LDI, derivaten, risicomanagement, portefeuillebeheer en strategische advisering.
  2. Carl Kool

    Carl Kool

    Hoofd Fiduciair Management Nederland, BlackRock

    Carl Kool is Hoofd Fiduciair Management Nederland bij BlackRock waar hij sinds 2011 werkt. Daarvoor was hij Hoofd Strategy & Research bij het Doctors Pension Funds Services (DPFS). Eerder werkte hij onder meer ING en Robeco/IRIS. Kool is afgestudeerd in Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is CFA-charterholder.
  3. Gerard van de Kuilen

    Gerard van de Kuilen

    Bestuurder, (Intern) Toezichthouder, Docent en Adviseur

    Gerard van de Kuilen heeft in 2005 Cavani Analyse & Advies opgericht, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in beleggingsbeleid, balansbeheer en ALM. Daarnaast bekleedt hij verschillende nevenfuncties bij onder meer Bedrijfstakpensioenfonds voor het Kappersbedrijf, NV Schade en Pensioenfonds Eriks. Van de Kuilen is afgestudeerd als Bedrijfseconometrist (Erasmus Universiteit).
  4. Jan Tol

    Jan Tol

    Principal ALM-consultant, Mercer

    Jan Tol is Principal ALM-consultant bij Mercer. Hij adviseert zowel ondernemings- als bedrijfstakpensioenfondsen en APF-en, onder andere op het gebied van strategisch balansmanagement. Naast ALM heeft hij ook ervaring met monitoring (performance & risk) en strategische asset allocatie (SAA). Tol is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van alle ALM-gerelateerde oplossingen die Mercer aanbiedt.
  5. Jitzes Noorman

    Jitzes Noorman

    Senior Delegated CIO

    Jitzes Noorman is als Delegated CIO in het fiduciaire team van Columbia Threadneedle Investments sinds 2011 verantwoordelijk voor de beleggingen van meerdere Nederlandse pensioenfondsen en tevens werkzaam als Investment Strateeg. Eerder werkte hij bij MN Services als Senior Fondsbeheerder Special Investments en Hedge Funds. Daarvoor was hij Monetair Econoom, Fixed Income Strateeg en Credit Structurer bij Rabobank International en was hij betrokken bij het FTK Pension Fund Advisory Team. Noorman is lid van de ALM Commissie van CFA Society Netherlands VBA. Noorman is cum laude afgestudeerd in Economie aan de Universiteit Groningen en heeft de opleiding tot financieel analist afgerond aan de EFFAS.
  6. Marco van Rijn

    Marco van Rijn

    Lid Leadership Team Fiduciary Management & Institutional Solutions, Van Lanschot Kempen

    Marco van Rijn is Lid van het Leadership Team van Fiduciary Management & Institutional Solutions bij Van Lanschot Kempen. Sinds 2007 is hij werkzaam bij deze asset manager, waar hij nagenoeg vanaf de start deel uit heeft gemaakt van het fiduciaire team. Van Rijn is Delegated CIO voor een aantal relaties en verantwoordelijk voor de dienstverlening aan pensioenfondsen en verzekeraars. Eerder werkte hij bij ING Investment Management.
  7. Paul de Geus

    Paul de Geus

    Bestuurder bij verschillende pensioenfondsen

    Paul de Geus is sinds 2014 professioneel Bestuurder bij verschillende pensioenfondsen. Daarnaast is hij Voorzitter van de RvT bij PF Slagers. Eerder was hij actief in het vermogensbeheer van Shell Pensioenfonds en bij Robeco. Ook gaf hij leiding aan het institutioneel vermogensbeheer bij Delta Lloyd Asset Management. De Geus heeft Bedrijfseconomie gestudeerd en een postdoctorale opleiding tot register controller afgerond.
  8. Rik Klerkx

    Rik Klerkx

    CIO Private Markets and LDI NL, Cardano

    Rik Klerkx joined Cardano in 2015 to help build Cardano’s portfolio management team. As CIO Private Markets and LDI NL, he is currently responsible for the development and implementation of investment strategies for institutional clients. He started his career in 2005 at J.P. Morgan’s Fixed Income division in London where he left as Vice President. Before Cardano he was a Portfolio Manager of the reserve assets at the Dutch central bank and worked at Nationale Nederlanden Group’s treasury. Klerkx holds a Master’s degree in Quantitative Finance from Erasmus University Rotterdam, is a PhD-candidate at VU Amsterdam and is CFA charter holder.