Speakers at Roundtable 'Sustainable ETFs'

Roundtable 'Sustainable ETFs'

  1. Effi Bialkowski

    Effi Bialkowski

    Vice president Fiduciary Management, Van Lanschot Kempen

    Effi Bialkowski is Vice president Fiduciary Management bij Van Lanschot Kempen. Zij verhuisde op 25-jarige leeftijd van Duitsland naar Nederland en begon als trainee bij ABN AMRO. In 2000 is ze als Private Banker en Beleggingsadviseur voor Staalbankiers gaan werken, verantwoordelijk voor de fondsselectie. Sinds eind december 2016 werkt Bialkowski als Vermogensbeheerder en Beleggingsfondsenspecialist bij Van Lanschot Kempen.
  2. Frédéric Hoogveld

    Frédéric Hoogveld

    Head of Investment Specialists and Market Strategy, ETF, Index en Smart Beta, Amundi

    Frédéric Hoogveld is sinds 2022 Head of Investment Specialists and Market Strategy, ETF, Index en Smart Beta bij Amundi. Daarvoor had hij de leiding over het Amundi ETF Product Development and Specialists Team. Voordat hij in 2011 bij Amundi kwam, werkte Hoogveld als Kwantitatieve Aandelenanalist voor een aantal vermogensbeheerders.Hij begon zijn carrière als Consultant voor Factset Research Systems.
  3. Jason Simpson

    Jason Simpson

    Fixed Income SPDR ETF strategist, State Street SPDR ETFs

    Jason Simpson werkt al meer dan 25 jaar in de financiële wereld als Markteconoom en Rentestrateeg. Hij trad begin 2020 in dienst bij State Street Global Advisors als Senior Fixed Income Strategist om samen te werken met het ETF Strategy & Research-team van SPDR ETFs in Londen. Zijn focus ligt op Fixed Income en ESG ETFs. Eerder werkte Simpson bij Société Générale, Santander Bank UK, Royal Bank of Scotland en ABN AMRO.
  4. Joris Roggeveen

    Joris Roggeveen

    Executive Director, External Investing Group (XIG)

    Joris Roggeveen is Senior Portfolio Manager bij Altis Investment Management, met een focus op passieve strategieën. Hij is verantwoordelijk voor het selecteren en monitoren van externe vermogensbeheerders, het managen van klantportefeuilles en het onderhouden van klantrelaties. Hiervoor heeft hij bij ING gewerkt als Beleggingsadviseur en bij het ING Investment Office als Beleggingsanalist. Hij is geregistreerd bij het DSI als Beleggingsanalist en Institutioneel Portfolio Manager en is CAIA-charterholder.
  5. Jürgen Blumberg

    Jürgen Blumberg

    Head of ETF Product & Capital Markets EMEA, Goldman Sachs Asset Management

    Jürgen Blumberg is Head of ETF Product & Capital Markets EMEA bij Goldman Sachs Asset Management. Hij begon in de aandelenhandel, gevolgd door veertien jaar in de ETF-industrie. Voordat hij bij Goldman Sachs Asset Management in dienst kwam, was Blumberg verantwoordelijk voor het ETF Capital Markets Team bij Invesco. Hij begon zijn ETF-carrière bij iShares in München. Blumberg studeerde Economie aan de Ludwig-Maximilians Universität in München.
  6. Marc Vijver

    Marc Vijver

    Investment Professional & Pensioenfondsbestuurder

    Marc Vijver is sinds 1989 actief als Investment Professional. Hij is lid van diverse beleggingscommissies, is actief bij meerdere pensioenfondsen en adviseert institutionele beleggers en vermogende families over de strategie en het beleggingsproces. Zijn specialisme is het reorganiseren van de beleggingsopzet en (uitbesteding van) vermogensbeheer.
  7. Marie-Sophie Pastant

    Marie-Sophie Pastant

    Head of the ETF & Index Management Team, BNP Paribas Asset Management

    Marie-Sophie Pastant is Head of the ETF & Index Management Team bij BNP Paribas Asset Management, waar zij in 2007 haar carrière startte. Haar twintig koppige team is gespecialiseerd in het repliceren van indices en systematische strategieën met behulp van verschillende technieken. Pastant behaalde een MSc in Economische Analyse en Econometrie aan de Universiteit van Marseille (GREQAM) en studeerde in 2007 af aan de ingenieursschool École Centrale Marseille.
  8. Simon Wiersma

    Simon Wiersma

    Investment Manager, ING Investmet Office

    Simon Wiersma heeft ruim vijfentwintig jaar professionele beleggingservaringen is sinds 2009 Investment Manager bij het ING Investment Office. In die rol is hij medeverantwoordelijk voor het tactische beleggingsbeleid van de beleggingsstrategieën van ING Vermogensbeheer. Regelmatig deelt hij zijn visie op de economie en de financiële markten, onder meer via ‘De beurs vandaag’ en financiële media.