Speakers at Round Table 'Fiduciary Management'

Round Table 'Fiduciary Management'

  1. Anton Wouters

    Anton Wouters

    Head of Solutions & Client Advisory, Multi Asset, Quantitative & Solutions, BNP Paribas Asset Management

    Anton Wouters is al sinds 2017 verantwoordelijk voor maatwerkoplossingen voor pensioenfondsen, bedrijven en verzekeraars bij BNP Paribas Asset Management (BNPP AM). In 1984 startte hij bij Amro Bank en in 2004 werd hij verantwoordelijk voor LDI en fiduciair management bij ABN AMRO Asset Management, een voorganger van BNPP AM. In deze rol heeft Wouters het volledige LDI- en fiduciaire productgamma en risicomanagement opgezet.
  2. Anton van Nunen

    Anton van Nunen

    Owner, Van Nunen & Partners

    Anton van Nunen is Directeur/Eigenaar van Van Nunen & Partners, adviesbureau voor institutionele beleggers. Hij is Lid van de beleggingscomités van verschillende pensioenfondsen, van verzekeringsmaatschappij Dela en financieel adviseur van ZLTO. Daarnaast publiceert hij regelmatig in vakbladen. Van Nunen heeft onder andere de Pensions Personality of the Year (2008), de IPE Gold Award voor Outstanding Industry Contribution (2009) en de Decade of Distinction Award van Global Pensions (2011) ontvangen. Zijn boek ‘Fiduciair Management’ is vertaald in het Engels, Duits en Japans en in 2016 verscheen ‘Fiduciair Management 2’ in het Nederlands en Engels.
  3. Bart Kuijpers

    Bart Kuijpers

    Global Head of Fiduciary Management en Lid van de directie, Columbia Threadneedle Investments Nederland

    Bart Kuijpers is Managing Director, Global Head of Fiduciary Management en Lid van de directie bij Columbia Threadneedle Investments Nederland. Eerder was hij Oprichter en CEO van een pensioenuitvoeringsplatform in een joint venture met Credit Suisse en Swiss Re, dat in 2017 werd verkocht aan ABN AMRO. Kuijpers werkte ook bij verschillende investeringsbanken in het VK. Bij ABP Investments was hij Fondsmanager van het Structured Finance Fund.
  4. Eric Huizing

    Eric Huizing

    Uitvoerend Bestuurder, Ahold Delhaize Pensioen

    Eric Huizing is Uitvoerend Bestuurder bij Ahold Delhaize Pensioen en Voorzitter van de Beleggingsadviescommissie van dit pensioenfonds. Daarnaast is hij sinds 2015 Bestuurder en Voorzitter van de Commissie Beleggingen en Balansbeheer bij Pensioenfonds UWV. Huizing begon zijn loopbaan bij de Optiebeurs in Amsterdam. Daarna werd hij Hoofd van de afdeling Productontwikkeling bij Aegon Asset Management in Den Haag.
  5. Geert-Jan Troost

    Geert-Jan Troost

    Head of Institutional Client Business, BlackRock

    Geert-Jan Troost staat bij BlackRock aan het hoofd van het team dat Nederlandse institutionele beleggers ondersteunt op het gebied van beleggingsstrategie, oplossingen voor vermogensbeheer en risicobeheer. Voor zijn aanstelling bij BlackRock werkte Troost negen jaar als Senior Consultant bij Willis Towers Watson, waar hij zich richtte op governance- en hedgingstrategieën in het kader van balansrisicobeheer voor pensioenfondsen en verzekeraars. Na zijn studie Econometrie aan de Erasmus Universiteit werkte Troost voor diverse financiële partijen, waaronder Cardano, Citigroup, JPMorgan en ABN AMRO.
  6. Hedwig Peters

    Hedwig Peters

    Bestuurder, Lid Raad van Toezicht, diverse pensioenfondsen

    Hedwig Peters komt uit het asset management waar zij 21 jaar Portfoliomanager Aandelen is geweest. Zij werkte voor verschillende vermogensbeheerders in actieve strategieën. Sinds 2006 was zij CIO bij Allianz Nederland Asset Management. Na het opzetten van de fiduciaire organisatie is zij in 2012 als Externe Bestuurder bij verschillende pensioenfondsen gaan werken. Op dit moment is Peters onder andere Bestuurder bij Psf. HaskoningDHV, Uitvoerend Bestuurder bij Pensioenfonds Citigroup en Lid van de Raad van Toezicht van BPF Architecten.
  7. Jaap Hoek

    Jaap Hoek

    Director Investment Strategy & Solutions Noord-Europa, Russell Investments

    Jaap Hoek is sinds 2020 in dienst bij Russell Investments en is daar nu Directeur Investment Strategy & Solutions voor Noord-Europa. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de samenwerking met de fiduciaire klanten bij het ontwikkelen en implementeren van beleggingsoplossingen. Eerder was hij onder meer werkzaam voor Robeco, waar hij verantwoordelijk was voor strategisch advies aan de fiduciaire klanten.
  8. Jeroen van der Put

    Jeroen van der Put

    Professioneel Pensioenfondsbestuurder en Voorzitter van de beleggingscommissies van verschillende pensioenfondsen

    Jeroen van der Put is professioneel Pensioenfondsbestuurder en Voorzitter van de beleggingscommissies van verschillende pensioenfondsen, waaronder Centraal Beheer APF. Daarnaast adviseert hij beleggingsadviescommissies. Voorheen was Van der Put Directeur van MPD, PNO Media, PNO Zorg, Robeco België en IRIS, het beleggingsresearch- en publishinghuis van Rabobank en Robeco. Hij heeft Econometrie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
  9. Karin Roeloffs

    Karin Roeloffs

    Hoofd Fiduciair Management, Aegon Asset Management

    Karin Roeloffs is Hoofd Fiduciair Management bij Aegon Asset Management. Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring in de institutionele beleggingssector en werkte eerder onder meer bij ABN AMRO, APG, Mercer en Avida International. Sinds 2006 is zij actief in fiduciair management. Roeloffs is afgestudeerd als econoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Europa College in Brugge.
  10. Marco van Rijn

    Marco van Rijn

    Lid Leadership Team Fiduciary Management & Institutional Solutions, Van Lanschot Kempen

    Marco van Rijn is Lid van het Leadership Team van Fiduciary Management & Institutional Solutions bij Van Lanschot Kempen. Sinds 2007 is hij werkzaam bij deze asset manager, waar hij nagenoeg vanaf de start deel uit heeft gemaakt van het fiduciaire team. Van Rijn is Delegated CIO voor een aantal relaties en verantwoordelijk voor de dienstverlening aan pensioenfondsen en verzekeraars. Eerder werkte hij bij ING Investment Management.
  11. Martijn Euverman

    Martijn Euverman

    Partner, Sprenkels

    Martijn Euverman is Partner bij Sprenkels en adviseert besturen, directies en beleggingscommissies van pensioenfondsen en verzekeraars. De werkzaamheden van Euverman omvatten onder meer het begeleiden van pensioenfondsen richting het nieuwe stelsel, het uitvoeren van ALM- en risicobudgetstudies, het selecteren en monitoren van fiduciair en LDI-beheerders en het leveren van countervailing power als vaste adviseur in beleggingscommissies. Het Investment Team van S&V bestaat uit ongeveer 20 personen.
  12. Maureen Schlejen

    Maureen Schlejen

    Directievoorzitter

    Maureen Schlejen is Managing Director Integrated Client Solutions, de Fiduciaire Dienstverlener voor de Nederlandse markt, bij NN Investment Partners. Voorheen werkte zij bij Robeco, waar zij ruim 20 jaar ervaring heeft opgebouwd in de vermogensbeheerindustrie waarbij zij altijd streeft naar een klant georiënteerde en hoogwaardige bediening.
  13. Patrick Heisen

    Patrick Heisen

    Partner, PwC Nederland

    Patrick Heisen is Partner bij PwC Nederland. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring binnen de financiële sector. Naast relevante werkervaring bij banken, wereldwijde vermogensbeheerders en investment consultant, is hij de laatste 10 jaar verbonden aan PwC. Heisen adviseert institutionele beleggers, vermogensbeheerders en fiduciaire managers. Hen helpen om hun strategie, beleid en organisatie op de toekomst voor te bereiden is een centraal thema. Denk hierbij aan onderwerpen als transformatie van het pensioenstelsel, integratie van ESG, opkomende risico’s en veranderende (internationale) marktontwikkelingen.
  14. Paul Boerboom

    Paul Boerboom

    Founder, Avida International

    Paul Boerboom adviseert sinds 2005 institutionele beleggers op bestuurlijk niveau in Europa en Japan. Daarnaast is hij Kerndocent bij Erasmus en Nyenrode op het terrein van Strategisch uitbestedingsmanagement en schrijver van een e-book. Boerboom is een van de grondleggers van fiduciaire searches in Nederland en is nu vooral actief als fiduciaire coach. Alvorens Avida International op te zetten, was Boerboom M&A-adviseur voor Bain Capital.
  15. Pieter de Graaf

    Pieter de Graaf

    Hoofd Beleggingen, Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH)

    Pieter de Graaf is Hoofd Beleggingen bij het bestuursbureau van Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH). Hij is verantwoordelijk voor de beleggingsketen van het fonds, van strategievoorbereiding tot implementatie. Hij is daarvoor werkzaam geweest in verschillende rollen voor pensioenfondsen of gerelateerde organisaties op het vlak van vastrentende portefeuilles en strategie.
  16. Tim Barlage

    Tim Barlage

    Director KPMG Advisory – Asset Management

    Tim Barlage is verantwoordelijk voor de adviesdienstverlening vanuit KPMG richting asset owners. Hij houdt zich bezig met trajecten op het gebied van fiduciair en integraal vermogensbeheer, strategische verandertrajecten en ontwikkelingen omtrent risicomanagement. Binnen KPMG maakt Barlage deel uit van het management van het vermogensbeheer- en het pensioenteam. Daarnaast behoort hij tot het kernteam inzake het Pensioenakkoord en verzorgt hij met grote regelmaat diverse trainingen voor klanten van KPMG.