Achmea IM: Kwartaalupdate Q1 2023 Credits

Achmea IM: Kwartaalupdate Q1 2023 Credits

Fixed Income Banks
Achmea IM Kwartaalupdate Q1 2023 Credits.jpg

In maart zijn twee Amerikaanse banken failliet gegaan, de Silicon Valley Bank (SVB) en de Signature Bank. SVB is was een relatief grote bank (assets van meer dan $ 200 mrd) die de laatste jaren hard was gegroeid. Het is hiermee een van de grootste bankfaillissementen aller tijden.

Verschillende regionale banken in de VS hebben soortgelijke problemen als SVB, een behoorlijke groei in spaargeld en investeringen in vastrentende waarden met een langere looptijd. Het tumult bij Amerikaanse banken waaide ook over Europese banken, met Credit Suisse (CS) als slachtoffer van het slechte sentiment. Kredietopslagen op andere Europese banken liepen ook uit. Echter, Europese banken hebben over het algemeen een betere liquiditeitspositie dan de Amerikaanse banken; de potentiële verliezen op liquide instrumenten zijn beperkt.

Marktbeeld

  • Flinke verkrapping spreads begin van het jaar
  • Problemen bij SVB en Credit Suisse slaan niet over

Vooruitzichten

  • Vastgoed heeft last van oplopende rentes
  • Veerkracht in de economie
  • ECB is nog niet klaar met renteverhogingen
  • QT: the final frontier
  • Complexe verhouding tussen vraag en aanbod in credit

Positionering

  • Licht overwogen risicopositie
  • Onderweging in cyclische consumentensectoren en overweging in banken

 

Klik op de link hieronder voor de volledige kwartaalupdate:

Attachments