Thinking Ahead Institute: Top 20 pensioenfondsen laat fors herstel zien

Thinking Ahead Institute: Top 20 pensioenfondsen laat fors herstel zien

Pensionfunds
0709 Thinking Ahead Institute.jpg

Het beheerd vermogen (AUM) van de 300 grootste pensioenfondsen ter wereld is in waarde gestegen met 8,0% tot een totaal van USD 19,5 biljoen dollar in 2019, in tegenstelling tot de daling van 0,4% het jaar ervoor. Dit wordt vastgesteld door het in het Thinking Ahead Institute in hun top 300 pension funds research.

Uit het onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met Pensions & Investments, een toonaangevend Amerikaans platform voor de beleggingsindustrie, blijkt dat de waarde van de AUM van de top 20 pensioenfondsen ook steeg met 8,1% in dezelfde periode, en goed voor 40,7% van de totale AUM van de ranglijst, onveranderd ten opzichte van het voorgaande jaar.

Volgens het onderzoek was voor de top-20 fondsen over de afgelopen vijf jaar de jaarlijks samengestelde groei 5,5%, vergeleken met 4,9% voor de top 300 fondsen in dezelfde periode.

Klik hieronder voor het volledige rapport:

Attachments