Capital Group research over Amerikaanse high yield markt

Capital Group research over Amerikaanse high yield markt

High Yield
0606 Capital Group.jpg

In de bijlage tref je een research paper van Capital Group investment specialist David Bradin getiteld “US high yield: using underlying fundamentals to steer through uncertainty” aan. Het rapport behandelt de vraag hoe als belegger om te gaan met obligaties met hoge coupons in een periode waarin onzekerheden toenemen, terwijl de risico-opslagen (spreads) sterk zijn verminderd.

Sinds het jaar 2000 liet deze HY-beleggingscategorie een gemiddeld rendement van 7,4% per jaar zien, met inbegrip van 5 dips met negatieve rendementen. Het marktsegment van risicovolle HY-waardepapieren toont – net als emerging markets obligaties (EMB) en bankleningen (leveraged loans) - sinds de kwantitatieve verruiming (QE) een sterke correlatie met de aandelenmarkt. Volgens Bradin zijn we inmiddels aangeland in een economie met zogeheten ‘late cycle’ kenmerken, te weten een krappe arbeidsmarkt, stijgende lonen en druk op de winstmarges. In het rapport wordt getracht antwoord te geven op de volgende vragen:

  1. Vormt de omvang van de bedrijfsschulden een probleem voor de HY-obligatiemarkt?
  2. Bevestigen de fundamentals ook nu nog steeds de rendementen in dit marktsegment?
  3. Bestaat er risico voor een snelle stijging van het aantal faillissementen bij het eindigen van de economische cyclus?

Attachments