Michael Krautzberger wordt Global CIO Fixed Income bij AllianzGI

Michael Krautzberger wordt Global CIO Fixed Income bij AllianzGI

Nieuwe baan man - on the move

Michael Krautzberger treedt per 1 augustus aan als Global CIO Fixed Income bij Allianz Global Investors.

Hij komt over van BlackRock, waar hij 19 jaar werkte, meest recentelijk als Head of EMEA Fundamental Fixed Income sinds 2018. Daarvoor was hij Chief Investment Officer en lid van de raad van bestuur van BlackRock Asset Management Deutschland AG. Voordat hij in 2005 bij Merrill Lynch Investment Managers kwam (dat in 2006 fuseerde met BlackRock), was Krautzberger Head of European Fixed Income bij Union Investment, en daarvoor werkte hij vijf jaar bij DWS.

Krautzberger volgt Franck Dixmier op, die sinds 1996 voor Allianz Global Investors en zijn voorgangers werkt.  Dixmier werd in 2015 het eerste Global Head of Fixed Income van Allianz Global Investors en in 2020 de eerste Global CIO of Fixed Income, nadat hij een wereldwijd beleggingscomité en een gemeenschappelijk proces voor het grootste deel van de beleggingscategorie had opgezet.

In een reactie op de opvolging zei Deborah Zurkow, Global Head of Investments: 'Ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om Franck te bedanken voor alles wat hij heeft gedaan om AllianzGI's vastrentende vermogen op te bouwen tijdens zijn lange dienstverband bij de firma; hij is een doordachte, inzichtelijke, professionele belegger en leider geweest. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst. Ik ben verheugd Michael te verwelkomen bij AllianzGI, om het stokje van Franck over te nemen voor de volgende fase in de evolutie van het platform. Ik ben ervan overtuigd dat hij over de juiste vaardigheden en inzichten beschikt om bij AllianzGI te floreren.'

Als Global CIO Fixed Income zal Krautzberger rapporteren aan Deborah Zurkow en lid zijn van het Investment Executive Committee en de International Management Group van AllianzGI. Hij zal toezicht houden op het beheer van 171 miljard euro aan vastrentende activa namens klanten over de hele wereld.

Wie is er nog meer On the Move?