Marsh McLennan's Mercer neemt Cardano over

Marsh McLennan's Mercer neemt Cardano over

M&A
Algemeen (30) samenwerken

Mercer, een bedrijf van Marsh McLennan (NYSE: MMC), en een wereldleider in het optimaliseren van pensioen- en beleggingsresultaten, het bevorderen van (financiële) gezondheid en welzijn en een nieuwe invulling geven aan de wereld van werken, maakt vandaag bekend dat een overeenkomst is bereikt over de overname van Cardano.

Cardano is opgericht in 2000 en actief in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Het bedrijf is een onafhankelijke specialist op het gebied van pensioenen en vermogensbeheer met ongeveer $66 miljard aan beheerd vermogen. De transactie wordt waarschijnlijk eind 2024 afgerond en is onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden van toezichthouders. De voorwaarden worden niet bekendgemaakt.

Cardano biedt een scala aan diensten op het gebied van vermogensbeheer, beleggingsadvies en op pensioenverplichtingen gebaseerde beleggingen en derivatenoplossingen aan zowel defined benefit (DB) als defined contribution (DC) pensioenregelingen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland - de grootste pensioenmarkten van Europa.

Cardano biedt onder meer directe beleggingsmogelijkheden en externe managerselectie en heeft een diepgaande pensioenkennis en lange traditie op het gebied van duurzaamheid. Met het platform NOW: Pensions bedient Cardano ruim twee miljoen spaarders in het Verenigd Koninkrijk via 27.000 werkgevers die meedoen aan verplichte pensioenregelingen.

'We heten Cardano van harte welkom bij ons bedrijf. Cardano heeft een hoogwaardig team, biedt een scala aan gespecialiseerde beleggingsmogelijkheden en heeft een uitstekende staat van dienst', aldus Michael Dempsey, President Investments and Retirement bij Mercer. 'Met deze overname en het samenbrengen van onze expertise bieden we een unieke combinatie waarmee wij institutionele beleggers en hun veranderende behoeften optimaal kunnen ondersteunen.'

'Met onze kennis en kunde kan Mercer zich positioneren als pensioenaanbieder bij uitstek in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Wij kunnen verder uitbreiden naar andere grote vermogensbeheerders zoals stichtingen en fondsen, family offices en verzekeraars in heel Europa', stelt Benoit Hudon, President en CEO van Mercer UK. 'Zoals altijd willen we nog meer waarde creëren voor onze institutionele beleggingsklanten en bijdragen aan een betere toekomst voor miljoenen spaarders.'

'Mercer is de ideale langetermijnpartner voor ons bedrijf', aldus Michaël de Lathauwer, CEO van Cardano. 'Onze bedrijven zijn beide klantgericht, en ik ben blij dat onze klanten en collega's toegang krijgen tot alles wat Mercer te bieden heeft, inclusief wereldwijde resources, een breed scala aan beleggingstalent, strategisch advies, onderzoek en advies over alternatieve beleggingen. We kijken ernaar uit om één multidisciplinair team te vormen en samen onze klanten te helpen in het pensioen- en beleggingslandschap.'

Na afronding van de transactie zullen ongeveer 550 medewerkers van Cardano in Londen, Nottingham en Rotterdam zich bij Mercer voegen.