Kristofer Barrett sluit zich aan bij beleggingsteam Carmignac in Londen

Kristofer Barrett sluit zich aan bij beleggingsteam Carmignac in Londen

Nieuwe baan man (4) on the move

Kristofer Barrett neemt het beheer over van Carmignac Investissement en de aandelenportefeuille van Carmignac Patrimoine. Hij treedt ook toe tot de strategische beleggingscommissie van Carmignac.

Deze benoeming valt samen met het besluit van David Older om op 4 april 2024 met pensioen te gaan. Mark Denham, een ervaren aandelenbelegger die sinds 2016 bij Carmignac Europese en wereldwijde aandelenfondsen beheert, wordt Hoofd Aandelen.

Voor Carmignac Patrimoine gaat Barrett samenwerken met twee duo’s van experts, in overeenstemming met de teambenadering van de strategie, die bestaat uit drie prestatiedrijvers (aandelenselectie; beheer van vastrentende waarden en valuta's; en macro-overlay, portefeuilleconstructie en risicobeheer).

Barrett heeft de Amerikaanse en Zweedse nationaliteit. Hij heeft  bedrijfskunde en financiën gestudeerd aan de universiteit van Uppsala en werkte voorheen voor Swedbank Robur, waar hij sinds 2006 verschillende aandelenfondsen voor ontwikkelde en opkomende markten beheerde.

In april 2016 nam Barrett het beheer over van een wereldwijde aandelenstrategie en in maart 2020 werd hij benoemd tot beheerder van een technologieaandelenstrategie.

Barrett is een zeer ervaren actieve 'stock picker'. Dankzij zijn bewezen aanpak, waarin diepgaand bedrijfsonderzoek wordt gecombineerd met pragmatische macro-analyses, heeft hij een uitstekend langetermijn trackrecord. Tijdens zijn termijn als beheerder van het wereldwijde aandelenfonds (vanaf april 2016) behaalde hij een outperformance van 133% ten opzichte van de referentie-index en van 145% ten opzichte van het gemiddelde van de fondsencategorie. Het fondsvermogen groeide bovendien met een factor van bijna vijf. Ook toen hij het technologieaandelenfonds onder zijn hoede had (vanaf maart 2020) presteerde het beter dan de index (105%) en ook beter dan het gemiddelde van de fondsencategorie (89%). Het fondsvermogen verdrievoudigde bijna.

Edouard Carmignac licht toe: 'De benoeming van Kristofer  is een bewijs van de aantrekkingskracht die Carmignac uitoefent op ondernemende mensen met een passie voor actief en op overtuigingen gebaseerd beleggen. Zijn trackrecord is buitengewoon indrukwekkend en ik ben ervan overtuigd dat zijn beproefde proces onze cliënten op lange termijn geen windeieren zal leggen. Ik wil David Older ook bedanken voor zijn bijdrage aan Carmignac. Hij heeft een integrale rol gespeeld in de ontwikkeling van de aandelenstructuur bij Carmignac. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst.'

Kristofer Barrett vult aan: 'De komende jaren zullen cruciaal zijn voor de aandelenmarkten. Ik ben ervan overtuigd dat actief beheer – en het vermogen om te beleggen op basis van overtuigingen – de sleutel is tot succes in deze veranderende omgeving. Carmignac staat bekend om zijn tegendraadse aanpak en ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van het deskundige fondsbeheerteam.'

David Older: 'Na negen jaar bij Carmignac, waar ik veel voldoening uit heb gehaald, is dit voor mij het juiste moment om met pensioen te gaan. Ik laat het team en de fondsen in veilige handen achter en kijk ernaar uit om het verdere succes van Carmignac vanaf de zijlijn te blijven volgen.'

 

Wie is er nog meer On the Move?