Gita Salden wordt directielid bij DNB

Gita Salden wordt directielid bij DNB

handshake woman

DNB heeft Gita Salden per juni aangesteld als directielid, verantwoordelijk voor het toezicht op verzekeraars en pensioenfondsen.

Gita Salden treedt per 1 juni toe tot de directie van DNB. Zij wordt in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor het toezicht op verzekeraars en pensioenfondsen. Daarnaast wordt ze verantwoordelijk voor toezicht horizontale functies en integriteit, aldus DNB vandaag. Salden is momenteel CEO van de BNG Bank.

‘Minister van Financiën Steven van Weyenberg heeft Salden voorgedragen op aanbevelen van de raad van commissarissen van DNB. Zij volgt Else Bos op, die per 1 februari 2024 is teruggetreden als directielid en voorzitter Toezicht. Steven Maijoor, sinds 2021 directeur Toezicht Banken, heeft vanaf 1 februari 2024 de rol van voorzitter Toezicht overgenomen van Bos.’

Na haar functies als Hoofd Internationale Economie en Financiële Instellingen en Hoofd Financiële Stabiliteit bij het ministerie van Financiën, werd Salden in 2011 benoemd tot plaatsvervangend Thesaurier-Generaal. Sinds 2018 is zij bestuursvoorzitter van BNG Bank. Salden heeft economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 Wie is er nog meer On the Move?