BNP Paribas en Naturalis Biodiversity Center gaan meerjarige samenwerking aan

BNP Paribas en Naturalis Biodiversity Center gaan meerjarige samenwerking aan

Vriendschap-relatie-samenwerking-algemeen.jpg

Naturalis Biodiversity Center en BNP Paribas gaan een meerjarige samenwerking aan om de biodiversiteit te beschermen en het herstel ervan te versnellen.

Het beschermen en versneld herstellen van de biodiversiteit is vooral in Nederland hoognodig, aldus Edwin van Huis, Algemeen Directeur van Naturalis Biodiversity Center: 'Nederland blinkt uit in biodiversiteitsverlies. In de Europese Unie doen alleen België en Malta het nog slechter. De samenwerking met BNP Paribas biedt mogelijkheden om concrete impact te bewerkstelligen bij het beschermen van onze biodiversiteit.'

Het doel van de samenwerking is om een concrete impact te maken op het behoud van de wereldwijde natuurlijke hulpbronnen op de volgende vier gebieden:

  1. Onderzoek & data
  2. Educatie & bewustwording
  3. Financiële innovatie: het versnellen van de ontwikkeling van instrumenten die ervoor kunnen zorgen dat er meer kapitaal gaat naar de bescherming en het herstel van biodiversiteit
  4. Op wetenschap gebaseerde meetindicatoren voor besluitvorming in het bedrijfsleven en de financiële wereld

Eerder dit jaar kondigden ook KPMG en het Naturalis Biodiversity Center aan de krachten te bundelen. Lees hiervoor dit bericht.