Bart van Coeverden aangesteld als Client Director Benelux bij LGIM

Bart van Coeverden aangesteld als Client Director Benelux bij LGIM

Nieuwe baan man (05) on the move

Bart van Coeverden is aangesteld als Client Director Benelux bij LGIM. Hij werkt vanuit LGIM’s Amsterdamse kantoor en rapporteert aan Marcel Linotte, Hoofd Institutional Distribution Nederland.  

Met de komst van Tim Soetens in september als Hoofd Wholesale Distribution België en Nederland is het team van LGIM in Amsterdam in de afgelopen maand verdubbeld. Dit onderstreept de ambitieuze groeistrategie, die naast de recent geopende kantoren in Stockholm, Zurich en Milaan, gericht is op verdere uitbreiding op het Europese vasteland. 

In zijn nieuwe rol is Bart medeverantwoordelijk voor business development en het onderhouden van klantenrelaties. Daarnaast zal hij nauw samenwerken met LGIM’s wereldwijde beleggingsplatform om beleggingsoplossingen te creëren voor institutionele beleggers in de Benelux. 

Bart heeft ruim 20 jaar ervaring in de financiële sector. Hij was negen jaar lang ‘Director Institutional Clients’ bij vermogensbeheerder DWS. Daarvoor werkte hij bij Rabobank in verschillende functies. Bart heeft een master bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam.  

Bart van Coeverden, Client Director Benelux bij LGIM, reageert:

'Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij een vermogensbeheerder die bekend staat om zijn investment stewardship en een track record heeft in het bewerkstelligen van positieve verandering. Met een brede basis in zowel passief als actief beheer en een groeiend real assets platform, zou LGIM goed gepositioneerd moeten zijn om aan de behoeften van institutionele beleggers in de Benelux te blijven voldoen.'

Marcel Linotte, Hoofd Institutional Distribution Nederland bij LGIM, vertelt:

'De aanstelling van Bart bevestigt de toewijding aan onze institutionele klanten in de Benelux. Met de structurele veranderingen in de Nederlandse pensioensector, de volatiele kapitaalmarkten en een aanhoudende vraag naar duurzame beleggingsoplossingen, zijn we verheugd dat we de ervaring en expertise van Bart aan ons team in Amsterdam kunnen toevoegen.'

Wie is er nog meer On The Move?