Jeroen van Wijngaarden wordt Algemeen Directeur van DUFAS

Jeroen van Wijngaarden wordt Algemeen Directeur van DUFAS

Jeroen van Wijngaarden (foto archief DUFAS) 980x600.jpg

Tweede Kamerlid Jeroen van Wijngaarden wordt Algemeen Directeur van DUFAS. Hij volgt vanaf 1 november Iris van de Looij op, die eerder dit jaar de wens heeft uitgesproken terug te keren naar een functie in de sector zelf. Van Wijngaarden neemt daarom op 27 oktober afscheid van de Tweede Kamer voordat hij start met deze nieuwe rol. 

Van Wijngaarden (45) is jurist en heeft zich namens de VVD zo’n zeven en een half jaar in de Tweede Kamer beziggehouden met de portefeuilles justitie, migratie en defensie. Ook was hij in 2020 lid van de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag.

Eerder werkte Van Wijngaarden bij biotechbedrijf Sanofi Genzyme en als Manager Public Affairs voor de Raad van Bestuur van accountantsorganisatie PwC. Met zijn achtergrond in complexe dossiers heeft Van Wijngaarden veel ervaring opgebouwd met de relatie tussen de politiek en het bedrijfsleven.

Momenteel is hij als woordvoerder Europese zaken in de Tweede Kamer ook een schakel tussen de Haagse en Europese politiek.

'De kennis en kunde van vermogensbeheerders zijn onmisbaar. Niet alleen om de 74% van de Nederlandse huishoudens die beleggen van een goed rendement te voorzien, maar ook om de pensioentransitie tot een succes te helpen maken en waar mogelijk bij te dragen aan een betere wereld. Wij geloven als bestuur dat Jeroen van Wijngaarden de goede persoon is om ons als sector hierbij te vertegenwoordigen en het gesprek op te blijven zoeken met alle partijen waarmee DUFAS samenwerkt', zegt Ronald Wuijster, voorzitter van DUFAS en CEO van APG Asset Management.

Het bestuur van DUFAS spreekt haar grote dank uit aan Iris van de Looij, die de afgelopen vijf jaar de sector met veel energie en flair heeft vertegenwoordigd. Zij heeft de relaties met stakeholders versterkt en een moderniseringsslag weten te maken met het team en de uitstraling van de vereniging. Onder haar leiding is DUFAS ook een sterke kennispartner geworden op gebied van duurzaam beleggen. Daarnaast betekent haar vertrek niet dat de sector niks meer van haar gaat horen.

'Van de Looij heeft aangegeven een nieuwe functie te starten bij een van de leden van DUFAS, waarbij de beleggingsinhoud en commerciële omgeving weer nadrukkelijker aanwezig zijn. We zijn blij haar voor de sector te behouden', vertelt Ronald Wuijster, voorzitter van DUFAS.

Wie is er nog meer On The Move?