JIIP-netwerk maakt eerste bestuur bekend

JIIP-netwerk maakt eerste bestuur bekend

Nieuwe baan (4) on the move

Vandaag is bekend gemaakt welke zes jongeren het eerste bestuur zullen vormen van JIIP (jongeren in institutioneel pensioen). Het jongerennetwerk gaat hiermee een volgende fase in.

Netwerk voor jongeren in institutioneel pensioen, JIIP, is als nieuw initiatief gelanceerd op 6 oktober 2022. De ambitie was voor dit initiatief was vanaf het begin duidelijk, een zelfstandige organisatie worden, voor en door jongeren. Een eerste mijlpaal om dat te bereiken is een bestuur selecteren. Vandaag kunnen we delen dat een zes-koppig bestuur zal starten en voor JIIP een volgende fase vol professionalisering en groei zal inluiden. Voor het bestuur is gekozen voor een complementaire groep met verschillende achtergronden en rollen in de sector. De jongeren die zullen plaatsnemen in het bestuur zijn:

  • Nikki Trip - Voorzitter
  • Darinka Krul – Secretaris
  • Arthur van Eden – Penningmeester
  • Alex de Haas – Bestuurslid relaties & Netwerk
  • Joyce Switzar – Bestuurslid communicatie
  • Steven de Bok – Bestuurslid evenementen

Nikki Trip, oprichter van JIIP zal ook in de volgende fase het betrokken zijn, nu in de rol van voorzitter. In het dagelijks leven werkt zij als specialist duurzaamheid bij AF Advisors. Daarnaast is zij actief bij verschillende jongeren organisaties, spreker en opiniemaker en pensioenfondsbestuurder in opleiding. Met haar frisse en scherpe visie op de pensioensector en ervaring als voorzitter is het een logische keuze voor JIIP om Nikki de voorzittersrol te laten invullen.

Darinka Krul is projectleider bij de corporate office, met een focus op corporate governance, bij ABN AMRO Bank. Daarnaast heeft zij afgelopen jaar ook de PensioenLab academie succesvol doorlopen en heeft stage gelopen bij het bestuur van PFZW. Met haar structuur en professionaliteit brengt zij veel naar de rol van secretaris.

Arthur van Eden is werkzaam bij Van Lanschot Kempen Investment Management. In zijn rol als portfolio manager ligt zijn focus bij het ontwerpen en implementeren van portfolio’s voor institutionele klanten. In de stap naar het worden van een zelfstandige organisatie zal Arthur niet alleen de rol van penningmeester opzetten maar ook strategisch aan de slag gaan voor de organisatie.

Alex de Haas werkt bij Cardano als strategisch adviseur, met een focus op vermogensbeheer en risico management. Bij Cardano heeft hij met een aantal collega’s een intern jongeren netwerk opgericht. Als echte verbinder en proactieve netwerker verwachten wij groei en activatie van het netwerk met Alex aan boord.

Joyce Switzar is een communicatie en marketingspecialist in hart en nieren. Werkzaam als marketing & communicatie coördinator bij SPO (onderdeel van Nyenrode universiteit) kan zij als geen ander het verhaal van JIIP overbrengen op de JIIP-leden en mensen daarbuiten.

Steven de Bok is werkzaam bij Columbia Threadneedle Investments als Client director. In de sector heeft hij zowel ervaring met beleggingen als met het adviseren van pensioenfondsen. Met zijn gedrevenheid en kwaliteit om de behoeften van de JIIP-leden op te vangen zullen de evenementen het netwerk brengen wat het nodig heeft.

Het bestuur wordt feestelijk bekendgemaakt op donderdag 11 mei tijdens PensioenLab Eindevent in Amsterdam. 'Waar kunnen we dit mooie nieuws beter delen, dan op een event waar iedereen uit de sector met een passie voor de rol van jongeren in de pensioensector samenkomt?' stelt voorzitter Nikki Trip.

Voor de zomer staan er al twee evenementen op de planning waar dit bestuur verantwoordelijk voor is en aanwezig zal zijn. Op 21 juni is er mogelijkheid tot een bezoek aan de Tweede Kamer om een commissiedebat bij te wonen en de workshop ‘Toekomstdenken’ van een PensioenLab groep te volgen. Op 29 juni wordt er een heuse ‘Pensioen Pubquiz’ georganiseerd waar JIIP’ers samen de zomer kunnen inluiden.

Wie is er nog meer On The Move?