Invesco: Duurzaam eurozone-aandelenfonds gelanceerd in samenwerking met UBS

Invesco: Duurzaam eurozone-aandelenfonds gelanceerd in samenwerking met UBS

ESG-investing Equity Eurozone
Eurozone.jpg

Vermogensbeheerder Invesco lanceert vandaag het Invesco Sustainable Eurozone Equity Fund. Het fonds gaat investeren in Europese bedrijven waarvan wordt verwacht dat ze ook goed zullen presteren na de verduurzaming van hun activiteiten.

Het artikel 8-fonds is een samenwerking met UBS Global Wealth Management en wordt geleid door Invesco’s aandelenfondsmanagers Oliver Collin en Steve Smith.

Stephanie Butcher, senior managing director en co-head of investments bij Invesco:

'Als actieve fondsmanagers geloven wij dat uitsluiting van bedrijven niet de oplossing is voor de transitie naar netto-nul. Door alleen te investeren in 'perfect' duurzame bedrijven, haal je kapitaal weg van bedrijven die een ontzettend belangrijke rol kunnen spelen in het verlagen van de wereldwijde CO2-uitstoot. Daarom is de nieuwe strategie juist gebaseerd op samenwerking met de grote vervuilers, niet op uitsluiting. Aan de hand van traditionele financiële analyse zullen we hun duurzame relevantie en hun aanpassingsvermogen aan de duurzame transitie, proberen te bepalen.'