State Street SPDR: Fintechs verder onder de paraplu van Financials

State Street SPDR: Fintechs verder onder de paraplu van Financials

Equity
Wall Street beurs.png

GICS aanpassing betekent dat de financiële sector een grotere allocatie aan groeiaandelen krijgt.

Vandaag, 17 maart, wordt na sluiting van de Amerikaanse beurzen de Global Industry Classification Standard (GICS) aangepast. De aanstaande aanpassingen zijn van invloed op de samenstelling van de S&P 500 GICS-sectoren: Information Technology, Industrials, Financials, Consumer Discretionary, Consumer Staples en Real Estate. Het betreft ongeveer 4% van de marktkapitalisatie van de S&P 500 Index op sectorniveau en er zijn 14 large cap-aandelen die een nieuw thuis vinden.

‘Met name de lancering van de subsector Transaction & Payment Processing Services springt in het oog’, reageert Philippe Roset, Hoofd Noord-Europa bij State Street SPDR ETF’s. ‘Als gevolg daarvan zal de financiële sector uitbreiden en zijn positie als de derde grootste GICS-sector in de S&P 500-index verstevigen.’

Gegevensverwerkers opnieuw ingedeeld

‘Het merendeel van de bedrijven in de S&P 500 dat zich bezighoudt met gegevensverwerking wordt opnieuw ingedeeld, waaronder Visa en Mastercard die nu beide behoren tot de top 10- van de technologiesector. Transaction & Payment Processing Services omvat als subsector ongeveer 19% van de financials, en is daarmee na banken grootste subsector binnen het cluster. De financiële sector krijgt hiermee een grotere allocatie aan groeiaandelen.’

‘Dezelfde aanpassingen vinden plaats voor de MSCI-indices, maar dan met betrekking tot enkele Amerikaanse bedrijven die buiten de S&P 500 zijn genoteerd, en een aantal Europese en Australische aandelen.‘

Meer granulaire subsectoren vastgoed

‘De invoering van meer granulaire subsectoren in de vastgoedsector stelt beleggers in staat om de verschillende soorten REIT's  beter te vergelijken en gerichter te beleggen in sectoren. Tot slot is er erkenning voor de medische cannabisbedrijven in de VS die nu worden opgenomen in de subsector Pharmaceuticals, onderdeel van Healthcare.’