Schroders Capital: Al het vastgoed een operationeel karakter

Schroders Capital: Al het vastgoed een operationeel karakter

Real Assets
Vastgoed (03)

Het hogere renteregime benadrukt het belang van operationeel beheer in alle vastgoedsectoren.

‘Wij geloven dat al het vastgoed een operationeel karakter heeft gekregen, in die zin dat de financiële resultaten van beleggingen in activa zijn afgestemd op het succes van de activiteiten van de huurders’, aldus Kieran Farrelly, Head of Global Solutions Real Estate van Schroders Capital, vandaag.

‘Wij bevinden ons in een overgangsperiode nu het hogere renteregime het belang van operationeel beheer in alle sectoren benadrukt. Dit zou moeten resulteren in een focus op strategieën waarbij de resultaten voor verhuurders op langere termijn worden afgestemd op het succes van de bedrijfsmodellen van huurders.

Farrelly is van mening dat private real estate debt en public real estate equities die verankerd zijn door sterke exploitanten aantrekkelijke risicogecorrigeerde waarde bieden.

‘Beleggers moeten geduldig blijven, maar zich neutraler en minder defensief opstellen en zich positioneren om kansen te benutten naarmate de prijsherzieningscyclus verder vordert en de markten zich herstellen, met een grotere allocatie aan groeistrategieën dan voorheen.’