Michelle Dunstan wordt Chief Responsibility Officer bij Janus Henderson

Michelle Dunstan wordt Chief Responsibility Officer bij Janus Henderson

Nieuwe baan vrouw (06) on the move

Janus Henderson Group kondigt vandaag de benoeming aan van Michelle Dunstan, die aan de slag gaat als Chief Responsibility Officer. Zij treedt op 9 januari 2023 in dienst en zal verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de inspanningen van de asset manager op het gebied van verantwoord ondernemerschap en verantwoord beleggen.

Dunstan zal werkzaam zijn in de Verenigde Staten en zal rapporteren aan Ali Dibadj, Chief Executive Officer van Janus Henderson.

Haar 'diepgaande kennis en ervaring op het gebied van ESG' moet helpen om aan de behoeften van klanten te voldoen, echte bedrijfswaarde te creëren, het opbouwen van samenwerkingen voor de lange termijn met beleggings- en productteams en de verdere integratie van passende duurzame praktijken binnen Janus Henderson te bevorderen.

Zij gaat nauw samenwerken met de ESG-teams van Janus Henderson om de optimale benaderingen en kaders te definiëren voor de inspanningen op het gebied van verantwoord beleggen en verantwoord ondernemerschap. In haar rol zal zij het werk dat Janus Henderson reeds op dit gebied doet samenbrengen en versterken.

Dunstan komt over van AllianceBernstein, waar ze de afgelopen achttien jaar verschillende functies heeft bekleed, onder meer als Global Equities Portfolio Manager en Senior Research Analyst en recentelijk als Chief Responsibility Officer.

In die functie ontwikkelde en onderhield zij de ESG-strategie van AllianceBernstein en was ze medeoprichter en beheerder van een van hun op ESG-gerichte aandelenportefeuilles.

In een eerdere functie ontwierp Dunstan het verantwoordelijkheidsbeleid van AllianceBernstein, waarbij zij leiding gaf aan de ESG-governance strategie, het ESG-integratieproces, het escaleren van engagement en het stewardshipbeleid.