SBZ Pensioen selecteert Achmea Investment Management als fiduciair manager

SBZ Pensioen selecteert Achmea Investment Management als fiduciair manager

Fiduciary Management
Algemeen (23) samenwerken team

SBZ Pensioen heeft Achmea Investment Management geselecteerd als haar nieuwe fiduciair manager. Achmea Investment Management levert vanaf 1 januari 2023 dienstverlening op het gebied van Strategisch Portefeuilleadvies, LDI-beheer en risicomanagement.

Reiniera van der Feltz, Uitvoerend Bestuurder bij SBZ Pensioen:

“Achmea IM is al de operationeel beheerder van onze Beschikbarepremieregeling en Nettopensioenregeling. We kiezen er nu voor om Achmea IM ook aan te stellen als fiduciair manager voor onze Middelloonregeling. Russell Investments is en blijft onze Manager of Managers. Onze keuze voor Achmea IM is tot stand gekomen na een zorgvuldige periodieke oriëntatie en selectie. Daarnaast gaat Achmea IM ons verder helpen met de implementatie van het nieuwe pensioenstelsel. Zo gaan we al in 2023 onze gehele beleggingsportefeuille in pools verdelen. Deze pools kunnen we vervolgens voor al onze regelingen én de regeling in het nieuwe pensioenstelsel als bouwblokken gebruiken. Achmea IM heeft hier al veel ervaring mee. We hebben veel vertrouwen in onze toekomstige samenwerking.”

Twan van Erp, directielid bij Achmea IM en Hoofd Strategisch Portefeuilleadvies: “We zijn ontzettend blij dat SBZ Pensioen voor ons heeft gekozen. Het is een prachtig pensioenfonds dat goed past binnen onze klantengroep. De keuze van SBZ geeft aan dat wij klaar zijn voor de toekomst en samen met SBZ kunnen werken aan een fonds dat vooroploopt met betrekking tot het nieuwe pensioencontract. We kijken uit naar een mooie samenwerking waarin we veel synergie zien.”

In het selectieproces is SBZ Pensioen geadviseerd en begeleid door de adviseurs van Sprenkels & Verschuren en de bestuursondersteuning van Montae & Partners.